Home > ‘Zet koers naar Waregem’: stadsbestuur reikt hand naar enthousiaste handelaars

‘Zet koers naar Waregem’: stadsbestuur reikt hand naar enthousiaste handelaars

Geschreven op 4 oktober 2023 om 07:48 door Mario De Wilde

Waregem groeide de laatste jaren uit tot een levendige trekpleister voor jong en oud. Dankzij de sterke handelszaken in het stadscentrum en de heropening van winkelcentrum Het Pand geniet je er van een mooi aanbod. En er blijven nog mooie opportuniteiten over voor een nieuwe lichting enthousiaste handelaars. Samen met De Profploeg, gesubsidieerd door Vlaio, zette het stadsbestuur de campagne Zet koers naar Waregem op touw.

Tot 17 000 euro aan subsidies en premies
Om een extra duwtje in de rug te geven, voorziet de stad een optimale ondersteuning en uitgebreide subsidiëring voor de kersverse uitbaters. Schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie: “Starters kunnen in Waregem aanspraak maken op maximaal 17 000 euro aan premies. Dankzij een nieuwe kernversterkende premie en een uitbreiding van de subsidie voor gevelrenovatie kunnen we nog meer ondernemers helpen. Door deze aanpassingen breiden we de subsidiemogelijkheden ook in de deelgemeenten uit.”

Het overzicht van de premies:

Starterspremie

Bestemd voor de promotie en marketing van de nieuwe zaak

1 000 euro

Leegstandspremie

Bestemd voor handelaars die een pand betrekken dat minstens zes maanden leeg stond

1 000 euro

Kernversterkende premie

NIEUW

Bestemd voor de uitbouw van de zaak, met unieke factor dat de premie enkel kan worden besteed bij Waregemse handelaars en/of ondernemers

3 000 euro

Subsidie gevelrenovatie

UITBREIDING

Bestemd voor de verfraaiing van handelspanden, sinds augustus ook van toepassing in het secundaire kernwinkelgebied (buiten de Waregemse kern)

12 000 euro

Totaal

17 000 euro

Eigenaars bieden starters een Start in Galop

Naast deze financiële stimulans voor starters treedt het stadsbestuur ook in dialoog met de eigenaars van beschikbare panden in het centrum. “De eigenaars zijn belangrijke stakeholders in de verdere ontwikkeling van onze handelskernen”, bevestigt schepen Kristof Chanterie. “Onze oproep aan hen is simpel: bied starters een Start in Galop door een verlaagde huurprijs in het eerste jaar. We kregen ondertussen dat engagement van meerdere eigenaars.”

Samen met de subsidies krijgen starters zo alle mogelijkheden om hun zaak op te starten en uit te bouwen. De volledige campagne vindt u terug op www.zetkoersnaarwaregem.be.

Getuigenissen van handelaars die voor Waregem kozen en/of die van de steunmaatregelen konden genieten.

* Als geboren Desselgemnaar kriebelde het altijd al om naar onze stad terug te keren. We openden in 2022 de deuren van D’Origine Waregem. Samen met de automaten op strategische plaatsen, een atelier waar we workshops aanbieden en onze webshop zijn we klaar voor de toekomst. Maar toch… onze winkel in Waregem voelt nog steeds als thuiskomen! – Stijn Declerck, zaakvoerder D’Origine Chocolaterie (Het Pand Waregem)

* Enkele jaren geleden was onze viswinkel toe aan vernieuwing. We hielden resoluut vast aan ons pand in hartje Waregem en kozen voor een grondige renovatie en uitbreiding. We maakten gebruik van de subsidie voor gevelrenovatie, waardoor we onze klanten sinds deze zomer opnieuw kunnen ontvangen in een pand waar ambacht en beleving centraal staan. We zullen nieuwe buren met dezelfde motivatie dan ook met open armen ontvangen. – Maxim Dedeystere, zaakvoerder Vishandel Dedeystere (Stormestraat, Waregem)

* We kozen in 2017 voor een handelspand met geschiedenis. Om de brug te bouwen naar de toekomst, is ons pand aan een renovatie toe. Dankzij de uitgebreide subsidiemogelijkheden in Waregem en de deelgemeenten kregen we een duwtje in de rug. Binnenkort krijgt onze gevel dan ook een facelift, waardoor we onze klanten nog royaler kunnen ontvangen. – Liselotte Algoet, Maison Rose (Liebaardstraat, Desselgem)

* Als jonge ondernemers voelden we al snel dat we in Waregem moesten zijn. De dynamiek in deze stad overtuigde ons in 2018 om frituur Statie 68 te openen. Een succesverhaal, waardoor we deze zomer geen moment twijfelden om onze modezaak Fierte in de Stormestraat te vestigen. Hier valt altijd iets te beleven en we zijn meer dan ooit overtuigd van de sterkte van deze stad. – Megan Desmet & Anton Anrys, Statie 68 (Stationsstraat, Waregem) en Fierte (Stormestraat, Waregem)

* Ook na 30 jaar geloven we nog steeds dat Waregem alle troeven biedt voor een bloeiende handelszaak. Uiteraard komt niets vanzelf, maar een goede service wordt steeds beloond door de trouwe Waregemse klant. Bouw jij binnenkort mee aan de unieke beleving in onze winkelstad? – Hans Maddelein, zaakvoerder Pearle Opticiens (Stormestraat, Waregem) & voorzitter handelaarsvereniging Winkelen in Waregem

Foto: je herkent van links naar rechts op de foto Marc Vercruysse (gemeenteraadslid), Katrien Callens (eigenaar deelnemend handelspand), Eduard Dejonghe (regiomanager Unizo West-Vlaanderen), Maxim Dedeystere (zaakvoerder Vishandel Dedeystere), Hans Maddelein (voorzitter handelaarsvereniging Winkelen in Waregem), Kristof Chanterie (schepen van lokale economie, stadsbestuur Waregem), Maarten Moerman (citycoach), Rik Soens (eerste schepen, stadsbestuur Waregem) en Liselotte Algoet (zaakvoerder Maison Rose)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.