Home > 65 jaar huwelijk Marcel Viaene en Cecilia Deblaere uit Lendelede

65 jaar huwelijk Marcel Viaene en Cecilia Deblaere uit Lendelede

Geschreven op 7 september 2020 om 11:06 door Mario De Wilde

Gisteren vierden Marcel Viaene en Cecilia Deblaere uit Lendelede hun briljanten of 65ste huwelijksjubileum. Burgemeester Carine Dewael vatte haar speech als volgt samen: ” 65 jaar gehuwd zijn betekent 65jaar elkaar graag zien, 65 jaar lief en leed delen en 65jaar goed voor elkaar zorgen. Dit is een bijzonder moment en ook het moment om eens terug te blikken op hetgeen voorbij is.”

Marcel groeide op samen met zijn 2 broers en zijn 2 zussen, in de Kortemunteweg. Na de lagere school, in volle oorlogstijd, werkte Marcel bij enkele landbouwers in Lendelede. Daarna begon hij te werken in de schoenfabriek Ameye te Izegem. Na 8 jaar ging hij werken bij de firma Combes en dit tot aan het faillissement in 1978. Hij was enige tijd gemeentearbeider en hij beëindigde zijn werkloopbaan bij de firma Libeltex. Marcel leest graag de Weekbode en hij volgt alle wielerwedstrijden op TV.

Cecile groeide op samen met haar 2 zussen in Izegem, op de hoek van de Lendeleedestraat en de Winkelhoekstraat. Toen ze 20jaar was, verhuisde het gezin Deblaere naar de Beiaardstraat in Lendelede. Na de lagere school volgde Cecile nog 2 jaar les in den Avé en nadien volgde ze 1 jaar de richting schoenbewerking aan de vakschool. Ze begon te werken in de schoenfabriek Tanghe en dit tot aan de geboorte van Carine. Daarna stikte ze thuis schoenen. De schoennijverheid verdween en Cecile ging, net als Marcel, werken bij Combes. Ze deden elk een verschillende ploeg zodat de opvang van de kinderen verzekerd was. In 1985 ging Cecile samen met Marcel op pré pensioen. Cecile was meer dan 20jaar bestuurslid bij Okra. Ze leest graag de Weekbode, boeken over de oorlog en ook de Story om op de hoogte te blijven van het showbizz nieuws.

Cecile en Marcel leerden elkaar kennen op de kermis aan het café ‘de Kotjesmolen’. Na een vrijage van 3 jaar huwden ze op vrijdag 26 augustus 1955 voor de wet en ’s anderdaags voor de kerk. Dat jaar werd er veel getrouwd in 1955 in het gezin Viaene want Marcel en zijn 2 broers huwden in een tijdspanne van 3 maanden. Na hun huwelijk gingen onze jubilarissen inwonen bij de ouders van Marcel in de Kortemunteweg en in 1969 namen ze hun intrek in hun nieuwbouwwoning in de 11de julilaan. Marcel en Cecile kregen 2 kinderen Carine en Krist. Ze zijn de trotse grootouders van Ellen, Mary-Beth, Eva en Femke. Er zijn reeds 3 achterkleinkinderen Jayden, Ottis en Frances. Toen hun kinderen nog klein waren, ging het gezin vaak op uitstap naar Westende. Marcel en Cecile gingen met Carine en haar gezin enkele keren naar de Ardèche en het Zwarte Woud. Ze gingen ook vaak op stap met Vakantiegenoegens en Okra. Sedert 2 mei 2019 verblijven Marcel en Cecile in een serviceflat bij het WZC Aksent. Daar genieten ze van de dagelijks goede zorgen van Carine die altijd dichtbij is.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.