Home > 60 jaar Jeugdhulp Zonnewende werd groots gevierd in Veurne, met hulde aan Gustaaf Morael

60 jaar Jeugdhulp Zonnewende werd groots gevierd in Veurne, met hulde aan Gustaaf Morael

Geschreven op 15 september 2022 om 09:33 door Mario De Wilde

Feest het voorbije weekend bij Jeugdhulp Zonnewende in Veurne, want daar werden de deuren opengezet voor de zestigste verjaardag. Genodigden, partners, buren … waren allemaal welkom om mee te vieren. Er werd ook hulde gebracht aan weldoener Gustaaf Morael. Jeugdhulp Zonnewende heeft met een gezellig tuinfeest haar zesde nieuwe voordeur geopend. Op 23 juni 1962, 60 jaar geleden, werd de eerste steen van het huidige Zonnewende gelegd. De voorbije jaren probeerden de vele medewerkers verschillende generaties jongeren met een moeilijke thuissituatie een warme thuis te geven.

In de namiddag en avond verzamelden alle medewerkers, bewoners, oud-collega’s, buurtbewoners, sympathisanten … in de centrale tuin van Zonnewende. Dankzij een goede opstelling van tenten en stoelen was de wind geen spelbreker en kon er worden teruggeblikt op het leven binnen Zonnewende. Er was animatie, er waren springkastelen en een ploeg van Cercle Brugge voetbalde tegen Team Zonnewende. Enkele optredens en een DJ zorgden voor de nodige sfeer! Ondertussen kon je ook een expo bezoeken over Zonnewende: vroeger, nu en later.

Hulde aan Gustaaf Morael
Tijdens een officieel gedeelte werd ook hulde gebracht aan Gustaaf Morael. Hij was een Veurnse aannemer die het OCMW een appartementsgebouw in Brussel schonk. Met de opbrengsten uit de verhuur, konden projecten vanuit het OCMW Veurne mee worden gefinancierd. Stad Veurne besliste eerder dit jaar om het appartementsgebouw te verkopen. Met de verkoopsom kunnen nu nieuwe sociale projecten worden betaald. Het Moraelplein binnen Jeugdhulp Zonnewende is een eerbetoon aan de man die veel heeft betekent voor sociale doeleinden binnen Stad Veurne. Oswald Van Ooteghem is uitvoerder van het testament van Gustaaf Morael en hij werd vertegenwoordigd door zijn zoon Sven die samen met zijn vrouw aanwezig was om het bord van het Moraelplein te onthullen. Quote Guido Hoste, schepen van Welzijn: “Wat een leuke verjaardag! Het tuinfeest was een mooie manier om zoveel inzet en geschiedenis te kunnen vieren. Tijdens de expo konden we terugblikken op wat hier allemaal is verwezenlijkt en wie zich heeft bekommerd om zoveel kinderen. We zijn erg dankbaar ook voor wat Gustaaf Morael voor veel Veurnaars heeft betekend. Dankzij zijn schenking hebben we als stadsbestuur heel wat kunnen verwezenlijken en gaan we dit ook in de toekomst kunnen doen.”

Foto: Burgemeester Peter Roose, samen met schepenen Pascal Sticker, Jonas Bel en Guido Hoste, Sven Van Ooteghem met zijn partner en directeur Zonnewende Roel Lepoutre.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.