Home > 5x fietsen in West-Vlaanderen met het gezin

5x fietsen in West-Vlaanderen met het gezin

Geschreven op 24 februari 2023 om 07:47 door Mario De Wilde

Een namiddag erop uit met het hele gezin? Maak dan eens samen een fietstocht. Zo spendeer je een mooie zondag op een actieve manier, terwijl je geniet van quality time met je dierbaren. Schijnt de zon en is de temperatuur aangenaam? Stel dan alvorens vertrek een lekkere picknick samen. Die kun je dan opsmullen wanneer je een rustig plekje tegenkomt. Ook je route kan je op voorhand vastleggen, of je kan tijdens het fietsen kijken waar je uitkomt. Hier zijn alvast 5 aanraders.

Ijzerbroekenroute
Deze route voert je in 41 km door het waterrijke landschap van de Ijzerbroeken. Starten doe je in het historisch stadje Lo, waarna je doorfietst naar het Ieperlee kanaal. Hierna leidt een waterweg je naar het gehucht Steenstrate met restanten van de Eerste Wereldoorlog. Vervolgens gaat de route via Reninge naar de Ijzer, om dan weer terug te keren naar Lo.

Kastelenroute
Mag het wat sprookjesachtig zijn? Kies dan voor de kastelenroute in het Houtland. De driehoek Brugge, Oostkamp en Torhout vormt de rode draad waarbinnen je de kastelen Pecsteen, Raepenburgh en Lakenbos passeert. Vergeet zeker niet om bij deze even een tussenstop te maken, en hun pracht te bewonderen.

Fietsen voor de vrede
Deze 45 km lange tocht is weggelegd voor actieve gezinnen die van een stevige portie geschiedenis houden. Hij wordt dan ook niet voor niets de Vredesroute genoemd: je fietst langs indrukwekkende overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog. Starten doe je op de Grote Markt in Ieper, waarna je een grote lus in het Oosten van de stad maakt. Is 45 km iets te lang voor jou? Ga dan voor een elektrisch alternatief dat niet per se duur hoeft te zijn, zoals een ebike

Kustroute

Vanzelfsprekend passeer je via deze route strand, duinen en polders, eventueel in combinatie met badplaatsen, het Beaufort-beeldenpark en maritiem erfgoed. Ze is ideaal om met kinderen af te leggen, maar onthoud dat de wind stevig kan zijn aan zee. Daarom is het verstandig je fiets hieraan aan te passen door de route bijvoorbeeld af te leggen met een elektrische bakfiets

Hoppelandroute 

Tenslotte is het rond de regio van Poperinge heerlijk fietsen. Hier vind je dan ook om de paar kilometers een nieuw verfrissend bier met hopsmaak. Een ideaal traject om af te leggen bij aangename temperaturen dus. In totaal rijd je 43 km met vertrek en aankomst op de Grote Markt van Poperinge. 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.