Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win je 1+1 gratis Kinepolisticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win je 1+1 gratis Kinepolisticket

Geschreven op 21 april 2023 om 13:33 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Vandaag serveert de schepen van o.a. Cultuur van Brugge in de hoedanigheid van filmpresentator, aflevering 70 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het worden alweer films van uiteenlopende aard die we de ether en de beeldbuis injagen. Ik zou zeggen gooi die volumeknop naar de hoogste versnelling want hier gaan we.

Starten doen we met een flinke portie horror. Dacht je echt alles al gezien en meegemaakt te hebben op het vlak van ‘oei-nu-durf-ik-even-niet-te-kijken’? Think again, want met Evil Dead Rise zou het wel eens kunnen dat je heel vaak strategisch moet wegduiken om je schoenen dicht te doen… Te meer dat Kinepolis de film in Laser Ultra tonen, goed voor haarscherpe beelden, kristalhelder geluid en levensechte nachtmerries. Ik zeg je nu al: dat wordt de billen knijpen en gillen tegelijk.

Nummer twee voor deze week is iets toegankelijker als zit er ook flink wat actie in Black Lotus. Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwerft de ex-special forces-officier Matteo de wereld rond, kampend met een groot schuldgevoel. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen, lees je allemaal hieronder.

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-Waar is de mama als ze voor het laatste tegen haar kinderen spreekt? Ontdek het antwoord in de trailer van ‘Evil Dead Rise ‘. “Mama is nu bij….”

-In de trailer van ‘Black Lotus’ zie je dat het dochtertje een tekening gemaakt heeft. Hoeveel mensen staan er op die tekening?

-Bezorg ons de namen van vier presentatoren die onze wekelijkse filmrubriek ‘Oscar Popcorner’ regelmatig presenteren?

Bezorg ons alles voor maandagavond 24 april om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Sidderen & Bibberen’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient) en graag je naam en volledig adres bij de inzending voegen. Veel succes….

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.