Home > Filip Lanckriet (alias Filco) schrijft boek over ‘Zestig jaar industriële melkverwerking in Aalter’

Filip Lanckriet (alias Filco) schrijft boek over ‘Zestig jaar industriële melkverwerking in Aalter’

Geschreven op 1 maart 2023 om 09:49 door Mario De Wilde

Melkgigant FrieslandCampina is in Aalter al meer dan een halve eeuw een begrip. Het bedrijf startte precies 60 jaar geleden, met de bouw van het eerste industriële melkverwerkingsbedrijf in de gemeente. Dat was toen nog onder de vlag van ‘Comelco’. Vandaag verdienen er nog steeds zo’n 500 mensen hun brood. Aalternaar Filip Lanckriet (alias Filco) werd geboren op de allereerste productiedag, werkte er ook 30 jaar en schreef nu een boek over de geschiedenis van het bedrijf. ‘Zestig jaar industriële melkverwerking in Aalter’.  Het 136 bladzijden tellend naslagwerk is doorspekt met tientallen nostalgische foto’s. De intussen 61-jarige Filip Lanckriet debuteerde in 2016 als auteur met het boek ‘Mijn Klavertje Vier’. “Het boek was een psychologisch getinte biografie die aantoont dat het leven soms een moeilijke weg kan zijn en dat doorzetten een belangrijke opgave is.

Het boek ‘Zestig jaar industriële melkverwerking in Aalter’ kost € 15. Geïnteresseerden kunnen’het bedrag €15 storten op de rekening van filco op BE47 7370 4383 8080 of een mail sturen naar
auteurfilco@gmail.com

1 reactie

Patrick
Geschreven op 2023-03-08 19:10:23
Denk dat de info te veel uit de hogere kringen komt (plant manager, dienstchefs e ploegleiding) en te veel verbloemd de realiteit ligt toch anders en dichter de werkvloer en degene die er wel echt werkten en soms niet in de beste omstandigheden.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.