Home > 53 kustchefs presenteren van half oktober tot medio november actie rond ‘Zee van Smaak’

53 kustchefs presenteren van half oktober tot medio november actie rond ‘Zee van Smaak’

Geschreven op 6 oktober 2021 om 15:41 door Mario De Wilde

Met een nieuwe actie rond Zee van Smaak plaatst het provinciebedrijf Westtoer de lokale producten uit de Noordzee sterk in de kijker. Van 15 oktober tot 15 november 2021 zetten 53 kustchefs de ‘Zee van Smaak’ op hun kaart. ‘Van boord tot bord’ is het centrale thema. Het project is niet alleen een sterke invalshoek om de Noordzeegastronomie aan de Kust te promoten. Zee van Smaak steunt ook de Belgische vissers in Nieuwpoort, Oostende en Zeebrugge die via de vismijnen, vishandel,… dagelijks de verse producten uit de Noordzee tot bij de kustchefs brengen. De nieuwe samenwerking met 53 kustchefs benadrukt de unieke gastronomische troeven van de regio. De visserij, de Belgische vissers en de Noordzeegastronomie behoren tot het DNA van de Kust.

Westtoer wil met Zee van Smaak een breed publiek inspireren om de Kust te ontdekken. “De Kust telt tientallen grote en kleine adressen die verse Noordzeevis op de menukaart plaatsen. Voor Zee van Smaak wordt intens samengewerkt met de visserijsector en de vele chefs langs de Kust: zij zijn de ambassadeurs die elke dag opnieuw een uniek verhaal vertellen”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Belgische vissers

‘Van boord tot bord’ is het centrale thema van het project. De Provincie West-Vlaanderen, Westtoer en de vele partners besteden met Zee van Smaak grote aandacht aan de duurzame en lokale visserijproducten. Gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu: “De actie verbindt de streekgastronomie met de duurzame Noordzeevis. Het brede publiek waardeert meer dan ooit producten uit de korte keten. De Belgische vissers zijn een schoolvoorbeeld van deze werkwijze. Zee van Smaak eert het werk en de visie van onze vissers. De steun aan de vissers bezorgt de actie een extra dimensie.”

53 chefs

Het brede publiek kan van 15 oktober tot 15 november in 53 restaurants aan zee proeven van de Zee van Smaak. De chefs gaan aan de slag met dagverse producten uit de Noordzee. Stefaan Gheysen, algemeen directeur Westtoer: “Zee van Smaak is een sterk inhoudelijk verhaal om de Kust bij een breed publiek te positioneren als een eigentijdse reisbestemming. ‘Van boord tot bord’ is aan de Kust een perfecte vertaling van de korte keten. Doelbewust werd ook gekozen voor het najaar om met de kustchefs samen te werken. De nieuwe actie maakt deel uit van de seizoenverbreding van het kusttoerisme en ondersteunt de vele toeristische ondernemers.”

Bart Naeyaert, gedeputeerde voor Landbouw & Visserij: “De actie verbindt de streekgastronomie met de duurzame Noordzeevis, vooral gevangen door Belgische vissers. Het brede publiek waardeert meer dan ooit producten uit de korte keten. Onze vissers zijn een schoolvoorbeeld van deze werkwijze. Zee van Smaak eert het werk en de visie van onze vissers. De steun aan de vissers bezorgt de actie een extra dimensie”.

Twee mini-documentaires

Zee van Smaak zorgt ook voor authentieke storytelling. De chefs en de vissers hebben allemaal prachtige verhalen te vertellen. Hun passie voor de zee en hun streek staat centraal. Twee nieuwe mini-documentaires brengen deze thema’s in beeld. Een cameraploeg volgde vader Steve Savels en zoon Jason, een vissersfamilie uit Heist.  De broers Ianen Angus Wittevrongel uit Koksijde vertellen over hun dagelijks leven waarin de zee nog altijd een grote rol speelt. Westtoer distribueert deze bijzondere verhalen via digitale kanalen.

Rond het thema van Zee van Smaak organiseerde Westtoer in samenwerking met NorthSeaChefs en de hotelschool Koksijde ook een opleidingstraject voor restaurants. Tal van kustchefs hebben kennisgemaakt met minder bekende vissoorten uit de Noordzee.  Voor Zee van Smaak werken de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer samen met VLAM en NorthSeaChefs. Het project wordt gesteund door het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZ) en de Vlaamse overheid.

Praktisch: Zee van Smaak-actie, van 15 oktober tot 15 november. Reserveren is aan te raden. Alle restaurants en het Zee-van-Smaak-gerecht dat ze serveren staan vermeld op www.dekust.be/zeevansmaak

Deelnemende horecazaken

KNOKKE-HEIST

Old Fisher
Tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie kan je proeven in Old Fisher van ‘Op vel gebakken vlaswijting / gebrande butternut met hazelnoot / ravioli van bospaddenstoelen / Zeeuwse mosselen.  Op de kaart nog tal van Noordzeesuggesties

Old Fisher, Heldenplein 33, Knokke-Heist – www.oldfisher.be  – T 050/51 11 14

Bistro Jett
In Bistro Jett kan je genieten van het 4 of 5 gangen-menu ‘enjoy’ (67 €-80 €) dat voornamelijk uit Noordzeevis en schaal-en schelpdieren bestaat.  Ontdek het huidige menu op hun website

Bistro Jett, Dorpsstraat 113, Knokke-Heist (Westkapelle) – www.bistro-jett.be – T 0479/46 73 27

Brasserie Livingroom 102

Hun tomaat-garnaal kreeg van Luc Bellings een 10/10.
Maar proef eens van hun ‘Pomme Zoutoise’, een polderaardappel gevuld met handgepelde Zeebrugse garnalen, gerookte haringeitjes en zure room.

Brasserie Livingroom 102, Sluisstraat 102, Knokke-Heist – www.livingroom102.be – T 050/62 41 22

Schildia
Kom proeven van de bekroonde gebakken zeetong van Schildia.  Deze werd reeds 2x bekroond met een 10/10.
Of ontdek de wisselende suggesties met Noordzeevis op hun website.

Schildia, Zeedijk 250, Knokke-Heist – www.schildia.be – T 050/51 50 58

La Sirène
Tijdens de Zee van Smaak-actie kan je proeven van onderstaand menu met lekkers uit de Noordzee

Polderaardappel – handgepelde garnalen uit de Noordzee – zure room
– – – –

Tarbotfilet – wilde boschampignons – truffelaardappel

– – – –

Dessert

Dit menu is verkrijgbaar aan € 52

La Sirène, Meerminlaan 48, Knokke-Heist – www.lasireneknokke.be – T 050/60 60 51

divider

ZEEBRUGGE

Tijdok
In visrestaurant Tijdok kan je genieten van Bouillabaisse van Noordzeevis  à 28 €, bestaande uit 6 verschillende soorten Noordzeevis.

Op weekdagen is er ook het midweek menu á 28 €.  Als voorgerecht kan je proeven van de  bekroonde Vlaamse vissoep (Brugge Culinair 2014).  Voor het hoofdgerecht wordt gewerkt volgens de  marktaanvoer van de Vlaamse vissers, hiervoor serveren we minder bekende vissoorten die op de dag van de aanbieding top zijn en meer dan de moeite waard. Dit gerecht kan dag na dag wijzigen. Als afsluiter is er nog koffie of thee inbegrepen in het menu.

Tijdok, Tijdokstraat 16, Zeebrugge – www.tijdok.be – T 0476/59 65 20

't Werftje - Zeebrugge

’t Werftje
In het oudste cafeetje van de Zeebrugse Kust serveert men heerlijke creaties uit de Noordzee.  Tijdens de actie kan je er proeven van ‘Kokkels en Moules de Bouchot met witte wijn, zelfgemaakte harissa, lamsoor, zeekraal, tomaat en platte peterselie.

’t Werftje, Werfkaai 29, Zeebrugge – www.twerftje.be – T 0497/55 30 10

divider

BLANKENBERGE

Brasserie Oosterstaketsel
Proef op een unieke plaats aan de Belgische Kust van de vissoep met een mediterrane twist, rijkelijk gevuld met de beste vis uit onze Noordzee en handgepelde grijze garnalen, verschillende schelp- en schaaldieren, langoestine, brood, rouille en kaas.
De vissoep bevat seizoensgebonden vis, enkel uit onze Noordzee en verandert dus dagelijks naargelang het aanbod op de veiling. Soms kabeljauw maar ook leng, vlaswijting of schelvis of zelfs babylotte en tarbot. De grijze garnalen worden dagelijks bij ons gepeld. De dagverse vis fileren we zelf. De koppen van de garnalen en de graten van de vis worden gebruikt voor verdere bereidingen. De bouillons die hiermee gemaakt worden zijn uitstekende smaakversterkers en zijn onmisbaar. Niets gaat verloren. Zero waste is een belangrijk principe in onze keuken.
Een bord vissoep, met voldoende brood en bouillon, kost € 34,90 en is eten en drinken tesamen.

Brasserie Oosterstaketsel, Zeedijk z/n, Blankenberge –  www.oosterstaketsel.be – T 0476/66 49 98

Seasons

Chef Dirk werkt graag met ‘vergeten’ vissoorten zoals schelvis, vlaswijting,leng en koolvis. Deze vissen zijn niet enkel lekker, maar vaak ook stukken goedkoper dan meer gekende vissoorten  van de Noordzee.  Ze passeren dan ook regelmatig de revue in het maandelijks Seasonsmenu.  Ontdek het huidige aanbod op hun website

Seasons, Vanderstichelenstraat 6, Blankenberge – www.seasons-blankenberge.be – T 0471/95 67 74

Oesterput

In de Oesterput is het al de 5de generatie die inzet op lekkers uit de zee.  Tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie kan je hier proeven van

griet / herfstgroenten / aardappelen à 33 €

Ontdek meer lekkers op hun website

Oesterput, Wenduinsesteenweg 16, Blankenberge – www.oesterput.com – T 050/41 10 35

Bistro Emmes

In Bistro Emmes werken we altijd met seizoensgebonden Noordzeevis.  We hebben ook aandacht voor de vis van het jaar.  Proef bij ons eens van ‘onze roggevleugel met kappertjes’, of misschien verkies je ‘Zeetong met verse tartaar’

Bistro Emmes, Vissersstraat 27, Blankenberge – Bistro Emmes – T 0495/57 86 85

L’Empereur

Tijdens de actie ‘Zee van Smaak’ kan je bij ons proeven van onderstaande gerechten met lekkers uit de Noordzee :

– Slaatje van Noordzeegarnalen à 17 €
– Bouillabaisse van de Noordzee à 24 €
– Waterzooi van de Noordzee à 23 €

L’Empereur, Zeedijk 63, Blankenberge – L’Empereur– T 050/42 43 28

divider

DE HAAN-WENDUINE

Kok sur mer

In november kan je bij ons terecht voor een wisselende ‘Zee van Smaak’-lunch à 29 €, bestaande uit Noordzeevis.   Ontdek de lunch op onze website.

Kok Sur Mer, Warvinge 49, De Haan (Vlissegem) – www.lekoksurmer.be – T 059/43 09 70

De Kruidenmolen

Speciaal voor ‘Zee van Smaak’ kan je bij Chef Stijn proeven van ‘Noordzee pijlinktvis met een pastasalade met vinaigrette van de inkt en paprikacoulis. Dit gerecht is een koud&warm-bereiding waardoor er een leuk mondgevoel ontstaat. De inktvis is afkomstig van de boot Z571 Custos Deus van Dirk De Grendel, hij is net zoals de chef aangesloten bij de NorthSeaChefs en hij staat garant voor topvis.
Dit gerecht is te verkrijgen à 22 € en is een suggestie.

Bistro De Kruidenmolen, Dorpsstraat 1, De Haan (Klemskerke) – www.kruidenmolen.be – T 059/23 51 78

Bistro Molenhuys
Bistro Molenhuys is gekend voor hun ‘Noordzeebouillabaisse’ bestaande uit o.a. pladijs, rode poon, zeewolf en lengfilet.

Bistro ’t Molenhuys, Vijfwegestraat 16, De Haan (Vlissegem) – www.bistromolenhuys.be – T 059/43 68 86

Villa De Torre

Zoals bekend staan wij bij Villa de Torre dagelijks in contact met de vismijn van Zeebrugge en kopen wij enkel minder gekende vissoorten, die elke dag aangevoerd worden.  Daardoor hebben wij geen vaste gerechten op onze menukaart maar presenteren wij de vangst op een plateau ijs, waaruit de gasten kunnen kiezen.  Daarnaast koesteren we onze vis van het jaar, de roggevleugel, die ondertussen uitgroeide tot onze alomgeprezen specialiteit.  Nu het zeevruchtenseizoen goed op dreef komt, hebben we die elke dag op aanvraag beschikbaar. Onze zeevruchtenschotel wordt exclusief samengesteld met Noordzeelekkernijen.

Villa de Torre, Memlinglaan 2, De Haan – www.villadetorre.be  – T 059/23 59 50

Yelo
Yelo heeft een wisselend, seizoensgebonden menu.  Om de 3 weken een nieuw menu bestaande uit Noordzeevis, seizoensgroenten,…. Je kan tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie proeven van :

Voorgerecht : pladijs – kokkels – jus langoustine – bladpeterselie
Hoofdgerecht : kabeljauw – zoete aardappel – courgette – spinazie – Noilly Prat

Yelo, Pauwaertstraat 13, De Haan (Wenduine) – www.restaurantyelo.be – T 050/73 63 73

Sabor
Tijdens de Zee van Smaak-actie kan je proeven van onderstaand gerecht met lekkers uit de Noordzee

Pladijsfilet met een sausje van zwemkrabben, mini venkel gebakken in Josper BBQ à 28 €

Sabor, Stationsstraat 9, De Haan – www.sabordehaan.be – T 059/70 29 38

divider

BREDENE

Le Homard et La Moule
De Noordzee en de duinen zijn de ‘tuin’ van Seaweedchef Donald, en daar probeert hij dan ook ten volle gebruik van te maken. Waarom het ver gaan zoeken als het voor je neus te rapen ligt ? Proef van het wisselend seizoensgebonden menu ‘Zee & Wier’  à 59 € voor 3 gangen, 72 € voor 4 gangen. In het menu wordt uiteraard met Noordzeevis gewerkt, maar daarnaast ook met Noordzeewieren en zeegroentjes, die de chef zelf gaat plukken. Ook duinenkruiden komen in de gerechten aan bod. Zelfs bij het aperitief krijg je hapjes met zeewier, waaronder hun ‘zeesaucisse’, een droog worstje met zeewier.  Chef Donald is ook bezig met de ontwikkeling van nieuwe, eigen producten. Intussen zijn volgende reeds op de markt :

 • Zeeblanche en Zeemanneke, kazen met zeewier (samenwerking met de Beauvoordse Walhoeve)
 • Zeesaucisse, Zeepaté, Zeehammetje, Boudin de Mer (charcuterie met zeewier) (samenwerking met Deschildre)
 • North Sea Gin, eerste Belgische gin met zeewier (samenwerking met Infusers)
 • Zeebreker, luxe chocoladetablet met zeewier (samenwerking met ZoeteZee)

Le Homard et la moule, Duinenstraat 325, Bredene – www.lehomardetlamoule.be – T 0475/56 63 39

divider

OOSTENDE

Belle de Jour

Belle de Jour is een vaste waarde in Oostende sinds 2013.  Als fiere dochter van een IJslandvaarder, tovert Els graag met vis en schaaldieren uit de Noordzee.  Het menu is steeds wisselend, aangepast aan de seizoenen, lokaal en duurzaam.

Belle de Jour, Madridstraat 9, Oostende – www.belledejour.be – T 0479/36 09 05

Den Artisjok
Tijdens de actie kan je in den Artisjok genieten van gegrilde steenbolk – grijze garnaal – pompoencrème – crumble van kastanje – espuma van Keyte – peterselie aardappel.

Den Artisjok, Troonstraat 121, Oostende – www.restaurantdenartisjok.be – T 0479/61 99 67

Bistro Mathilda
In Bistro Mathilda wordt enkel gewerkt met Noordzeevis. Een klassieker die al jaren prominent op de kaart staat is hun ‘Tatjespap met garnalen van de kustvissers’, een topgerecht.

Bistro Mathilda, Leopold II Laan 1, Oostende – www.bistromathilda.be – T 059/51 06 70  

Café Botteltje

Café Botteltje in Oostende is gekend voor de heerlijke bierkeuken.  Proef eens van hun griet met boschampignons, gekarameliseerd witloof, zalfje van butternut, jus van Sint-Bernardus Abt à € 28.90

Café Botteltje, Louisastraat 19, Oostende – www.botteltje.be – T 059/70 09 28

Restaurant Boucquez
Naast klassiekers als bouillabaisse van Noordzeevis, Zeetong ‘Belle Meunière’ kan je tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie genieten van ‘schelvishaasje met venkel, courgette, tomaat, een zachte vadouvansaus, mossel en krielaardappel’.  Tevens is er steeds een wisselend menu beschikbaar met Noordzeevis als hoofdgerecht

Restaurant Boucquez, Troonstraat 83, Oostende – www.restaurantboucquez.be – T 059/50 82 04

Bierrestaurant Heerlijk

Heerlijke foodpairing tussen Noordzeevis en Kustbier nl. op vel gebakken kabeljauw met preistomp, beurre blanc van Jus de Mer (gebrouwen in Middelkerke).  En uiteraard gepaird met de blonde Jus de Mer.  Daarnaast kan je ook proeven van het suggestiegerecht met zeebaars.

Bierrestaurant Heerlijk, Nieuwpoortsesteenweg 893, Oostende – www.heerlijkoostende.be -T 059/49 00 64

Brasserie Henry
Tijdens de ‘Zee van Smaak-actie’ kan je proeven van Noordzeemenu à 41 € :

 • Tartaar van rode biet/wulken/veenbes
 • Steenbolk/witloof/chutney van kweepeer/okkernoot
 • Dessert

Daarnaast nog diverse Noordzeeproducten op de kaart.  Ideaal om te combineren met lokale biertjes
Brasserie Henry, Albert I Promenade 65/22, Oostende – www.brasseriehenry.be – T 059/51 87 50  

Cultuurcafé De Grote Post

Wij werken zoveel mogelijk met lokale producten wat zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk.  Tijdens de actie staat volgend gerecht op de kaart : NOORDZEE Vol au vent à 23 €

CultuurCafé De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18a, Oostende – www.degrotepost.be/cultuurcafe – T 0496/25 84 88

Le Bassin
Als ambassadeur van de NorthSeachefs werkt chef Tom enkel met Noordzeevis. Proef van het ‘Zee van Smaak’-menu à 55 €

Onze gekende huisgemaakte garnaalkroketten (2st.) OF
Gnocchi/grijze garnaal/lamsoor/zure room/bieslook
***
Filets van Zeetong à l’Ostendaise : grijze garnaal / kokkels / mossel / zeekraal / natuuraardappelen OF
Gegratineerde Noordzeevis ‘Catch of the day’ 3 soorten / jonge spinazie / jonge prei
***
Coupe Bassin OF Soufflé Grand Marnier (IJstijd) OF Irish Coffee

Le Bassin, Visserskaai 1, Oostende – www.hoteldubassin.be – T 059/70 33 83

Mange Tout
Het restaurant is gelegen op de Visserskaai en voor chef Peter is de herkomst van de producten zeer belangrijk, eten met een geweten.  Dus uiteraard Noordzeevis op de kaart.  Voor ‘Zee van Smaak’ kan je o.a. genieten van ‘steenbolk met creaties van biet en mosterdijs’.  Dit gerecht kan als voorgerecht in het 3-gangenmenu (49 € voor het menu) en zit zowieso in het 4, 5 of 6-gangen degustatiemenu

Mange Tout, Visserskaai 22, Oostende – www.restaurantmangetout.be – T 059/50 07 14

Ocean
In Ocean kan je genieten van ‘bouillabaisse van Noordzeevis’, bestaande uit zeeduivel/kabeljauw/zonnevis/wulken/koningsgarnaal/Zeeuwse mossel vergezeld van rouille/gemalen kaas/toastjes.

Ocean, Albert I Promenade 64, Oostende – www.oceanoostende.be – T 059/70 66 24

STORM
Het restaurant is gelegen aan de kaai met zicht op de vissersboten.
Het volledige maandmenu staat volop in het teken van Noordzeevis.  Konger, pladijs, langoustines, schelpen,….. Afhankelijk van aanvoer is er speling mogelijk.

Het actuele menu kan je  steeds raadplegen op de site van STORM.  Je opteren voor het Menu Laagtij à 65 € pp of het menu hoogtij à 75 € pp

Storm, Hendrik Baelskaai 21, Oostende – www.stormoostende.be – T 059/28 02 61

Toi Moi et La Mer
Chef Christophe werkt enkel met ‘vis van bij ons’.  Je kan er proeven van het ‘Fishbar Strandwandeling-menu à 47 €

– Twee voorgerechtjes waar we de seizoenvisjes gebruiken die we als NorthSeaChefs willen promoten nl. zeebarbeel en pijlinktvis
– Een bisque van Oostendse Grijze Garnaal
– Als hoofdgerecht ‘Catch of the day’ waar we ook de mindergekende seizoenvisjes serveren zoals tongschar en in de wintermaanden rode poon en steenbolk.

Ook in de lunch serveren we de ‘Catch of the day’ aan 21 € of met een klein voorgerechtje aan 25 €

Toi Moi et la Mer, Albert I Promenade 68, Oostende – www.toimoietlamer.be – T 059/80 66 13divider

MIDDELKERKE-WESTENDE

De Kromme Elleboog
Chef Johan plaatst het lekkers uit de Noordzee op de kaart.  Klassiekers zijn ‘vers gepelde Oostendse garnalen met polderaardappelpuree’ of ‘zeebaars in zoutkorst’.  Tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie kan je proeven van het volgende heerlijke gerecht : Pladijs – gribiche – Romeinse sla – vers gepelde Oostendse garnaal.

Eethuis Kromme Elleboog, Torhoutsesteenweg 11, Middelkerke (Leffinge) – www.kromme-elleboog.be – T 059/51 55 11

Restaurant Kapelle
Laat je tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie verwennen door het menu aan € 40 bestaande uit :

 • Aperitiefhapjes
 • Risotto van garnalenbisque / Sint-Jacobsvruchten / Chorizo
 • Staartvis / hazelnoot / gekonfijte tomaat
 • Nagerecht van de chef
 • Restaurant Kapelle, Diksmuidestraat 68, Middelkerke (Sint-Pieterskapelle) – www.restaurantkapelle.be – T 059/27 84 34

VLASS

Je kan bij ons ’s middags proeven van ons ‘Beaufort-menu’ met ‘Lekkers uit de Noordzee’.  ’s Avonds kan je opteren voor ons ‘dinner-menu’ (4 of 5 gangen) met extra aandacht voor Noordzeevis.

Vlass, Leopoldlaan 246, Middelkerke – www.vlass.be – T 059/30 18 37

Bistro 10

In het hinterland van Middelkerke, kan je in de polders genieten van lekkers uit de Noordzee.  Tijdens de actie kan je o.a. proeven van :

 • Pladijsfilet, tapenade van walnoot, ratatouille, penne
 • Zeewolf waterzooi, spinazie, boontjes, selder, garnalen, dille
 • Bouillabaisse, inktvis, mossel, langoustine, zeewolf, rouille
 • Gerookte makreel, chilivlokken, wortelpeterselie, groene kool, sesamolie

Bistro 10, Lekestraat 10, Middelkerke (Schore) – Bistro 10 – T 0475/60 52 55

divider

NIEUWPOORT

Au Bistro
Een klassieker op de kaart van Au Bistro is Bouillabaisse van Noordzeevis (29 €), een zuiders getinte vissoep gemaakt met producten van eigen bodem en vis uit de Noordzee.

Au Bistro, Kaai 23, Nieuwpoort – www.aubistro.be – T 058/24 14 84

De Roos
Dagelijks wordt de vis vers geleverd.  Je kan er o.a. proeven van Noordzeebouillabaisse à 25,80 €.   Of je kan kiezen voor een klassieker op de kaart nl. hun bekroond Nieuwpoorts vispannetje (10/10 van Luc Bellings) à 21,80 €.  Ontdek het volledige aanbod op hun website.
De Roos, Kaai 14, Nieuwpoort – www.restaurantderoos.be – T 058/23 31 43

Flavie’s tafel

‘Kraakvers en puur van smaak’ dat is het motto van Flavie’s tafel.  Op de kaart krijgt Noordzeevis een prominente plaats.  Proef tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie van het gerecht ‘Filet van pieterman, puree van pastinaak, ratatouille van herfstgroenten, hazelnootboter à 32 €.

Flavie’s tafel, Langestraat 115, Nieuwpoort – www.flaviestafel.be – T 058/23 73 86

MBistro
Chef Mattias werkt met een 4 of 5 gangen menu en een aantal hapjes bij het aperitief. Daarbij gebruikt hij steevast Noordzeevis waaronder ook altijd enkele minder gekende vissoorten. Het menu wordt altijd zo laat mogelijk opgesteld, om zo de mooiste producten te kunnen selecteren. Want de jaarlijks terugkerende seizoenen hebben telkens enkele uitschieters.  In november zijn er heel wat vissen van bij ons op hun best (makreel, rode poon, st jakobsschelpen, tarbot, lijngevangen zeebaars,…) maar ook de schelpen zijn dan zeer mooi. Daar zal de chef super smaakvolle en mooie bordjes mee kunnen creëren.  Ontdek de menu’s op de website.

MBistro, Potterstraat 15, Nieuwpoort – www.mbistro.be – T 058/59 53 52

Tabl’O
Tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie kan je genieten in Tabl’O van ‘Gegrilde zeeduivel ‘crapaudine’ / artisjok / zeekraalboter / krokante polderaardappelen à 28 €

Tabl’O, Sint-Bernardusplein 4, Nieuwpoort – www.tablo-nieuwpoort.be – T 058/59 68 40

La Muse
Vast onderdeel van het wisselend 5-gangenmenu ‘La Muse’ is ‘handgepelde Nieuwpoortse garnaaltjes – aardappelspuma – crème van dooier’.  Ontdek het actuele menu op onze site.

La Muse, Oostendestraat 13, Nieuwpoort – www.la-muse.be – T 058/59 49 39

Wasserette

Chef Wibo’s leuze is ‘Leve de Noordzee’.  Hij werkt dan ook gepassioneerd met al het lekkers dat de Noordzee te bieden heeft.  Tijdens de actie kan je proeven in Wasserette van gebakken pladijsfilet ‘belle meunière’ / prei / champignons / hoeveboter / Nieuwpoortse garnaal à 29 €

Wasserette, Marktstraat 38, Nieuwpoort – www.de-wasserette.be – T 058/59 77 11

divider

KOKSIJDE-OOSTDUINKERKE

Mondieu

Chef Iain is opgegroeid tussen Noordzeevis, visserij.  Op de kaart vind je altijd seizoensgebonden Noordzeevis.  Tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie kan je proeven van een klassieker van Mondieu nl. ‘Met look gebakken pijlinktvis, xistorra, tomaat, platte perselie, zwarte olijf’.  De inktvis wordt hier door de Vlaamse vissers voldoende uit de zee gehaald.

Mondieu, Ten Bogaerdelaan 10, Koksijde – www.mondieu.eu – T 058/62 00 00

Oh Restaurant

Oh Restaurant

Chef Ivan, onderzoeker bij NorthSeaChefs, werkt enkel met ‘catch of the day’, rechtstreeks van de vismijn van Oostende.  Hij werkt met één wisselend menu waarin het terroir en producten uit de Noordzee een hoofdrol vertolken.  Ontdek het actuele menu op de website van Oh Restaurant.

Oh Restaurant, koninklijke Baan 289, Koksijde – www.ohrestaurant.be – T 058/52 05 72

Estaminet De Peerdevisscher
De Peerdevisscher is de estaminet, gelegen aan het NAVIGO – Nationaal Visserijmuseum. Sinds 2004 uitgebaat door Johan en Corinne, afkomstig uit een paardenvissersfamilie pur sang.  Al bijna twintig jaar zijn hun ‘kraakverse sliptongen in verse boter’ de specialiteit van de zaak (25 €).

Estaminet de Peerdevisscher, Pastoor Schmitzstraat 4, Koksijde-Oostduinkerke – estaminet De Peerdevisscher – T 0475/61 94 64

Julia Fish & Oysterbar
Het restaurant is een eerbetoon aan overgrootmoeder Julia.  Er wordt enkel gewerkt met dagverse aanvoer, zelf aangekocht in de Vlaamse Visveiling, van de allerbeste schepen en visgronden.  We werken graag met garnaal, tong, pijlinktvis,…van onze Kust.
Laat je verrassen door onze wisselende ‘Catch of the Day’-suggesties

Julia Fish & Oysterbar, A. Vanhouttelaan 2, Koksijde – www.julia-baaldje.be – T 058/62 66 65

Roots (bij Hotel Soll Cress)
Tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie kan je proeven van ‘met de lijn gevangen kabeljauw in ’t groen met een potpourri van tuingroentjes en polderpatatjes’ à 25 €.  Ons restaurant behaalde het green key label en we weren vissen die op de ‘rode lijst’ staan.  Vroeger stond paling in ’t groen op de kaart en de paling hebben we vervangen door een nieuw gerecht nl. kabeljauw in ’t groen (een lekker gebonden tuinkruidensaus die al generaties op de kaart staat).

Roots (Soll Cress), Koninklijke Baan 225, Koksijde – www.sollcress.be – T 058/51 23 32  

Brasserie Keukenhof
Op onze kaart veel lekkers uit de Noordzee.  Proef eens van onze Noordzeetong op Oostendse wijze.  Of je kan ook opteren voor 3 bereidingen van handgepelde Oostduinkerkse garnalen.

Brasserie Keukenhof, Koksijdesteenweg 72, Koksijde-Oostduinkerke – www.brasseriekeukenhof.be – T 0498/11 78 78

Boîte
Bij Boîte gaat men voor wereldkeuken met Noordzeevis.  Tijdens de actie kan je er proeven van ‘Tiradito van horsmakreel – leche de tigre – zeekraal en komkommer’

Boîte, Oostendelaan 1, Koksijde – www.uneboiteamanger.be – T 0497/37 35 67

Sea Horse
Tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie kan je in Sea Horse proeven van ‘Gebakken tarbot / Sint-Jacobsoester / witloof / bruintje van Sint-Idesbald.

Sea Horse, Zeelaan 254, Koksijde – www.seahorsekoksijde.be – T 058/52 32 80

divider

DE PANNE

Armalot by Julia

Armalot volgt het marktaanbod en de inspiratie van het moment.  Ze opteren voor een kleine kaart. U kan uit deze kaart uw eigen gerechtjes kiezen of u kunt ze delen met je tafelgezelschap. De nadruk ligt op vers en kleinschalig.  Op de kaart ook veel aandacht voor lekkers uit de Noordzee.  Door de beperkte kaart kan men kraakverse gerechten serveren aan eerlijke prijzen.

Armalot by Julia, Ernest d’Arripelaan 13, De Panne – www.armalot.be – T 058/62 58 62

La Coupole
La Coupole is puur genieten aan zee.  Tijdens de ‘Zee van Smaak’-actie staat het volgende menu op de kaart :

 • gefrituurde pijlinktvis met tartaarsaus
 • pasta met kokkels geparfumeerd met look
 • grietbot uit onze Noordzee, spinazie en mousselinesaus
 • dame blanche
 • 55€/pp, met een lekkere fles streekwijn uit het Heuvelland (entre-deux-monts) 70€/pp (per 2 personen)

La Coupole, Nieuwpoortlaan 9, De Panne – www.la-coupole.be – T 058/41 54 54

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.