Home > 53 huurders voor nieuwe sociale appartementen in Duinenwaterwijk in Knokke

53 huurders voor nieuwe sociale appartementen in Duinenwaterwijk in Knokke

Geschreven op 8 februari 2021 om 15:26 door Mario De Wilde

Afgelopen weekeinde gaven voorzitter Guy Demeestere en directeur Bernard Despiegelaere van de sociale huisvestingsmaatschappij T’ Heist Best toelichting over een nieuw bouwproject voor sociale huisvesting. Het project in de wijk Duinenwater, gelegen langs de Gilbert De Cockstraat, Nieuwstraat en Paul Baumstraat, bestaat uit een meergezinswoning met in totaal 53 appartementen, 53 ondergrondse autostandplaatsen en een gemeenschappelijke fietsenberging. De 53 appartementen hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en beschikken steeds over een terras en een individuele berging in de kelder. De appartementen werden gebouwd volgens hedendaagse energienormen en voldoen aan alle kwaliteitseisen opgelegd door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW).

Mix van 53 sociale en 81 privé appartementen

Het gebouw, een mix van 53 sociale en 81 privé-appartementen met een binnentuin en ondergrondse parking, werd op initiatief van D&W Residentials uit Antwerpen ontwikkeld en gebouwd door aannemersbedrijf Christiaens uit Oostkamp. Bijzonder aan deze realisatie voor T’ Heist Best is dat deze appartementen via het systeem van ‘aankoop nieuwe woningen’ werden verworven. Private ontwikkelaars kunnen zo gerealiseerde woningen te koop aanbieden aan sociale huisvestingsmaatschappijen. De lokale sociale huisvestingsmaatschappij, in dit geval T’Heist Best, beslist dan volledig autonoom over een eventuele aankoop en onderhandelt vrij over de verkoopprijs. Het grote voordeel van dit systeem is de snelheid van realisatie. Voor de financiering van deze aanzienlijke investering werd gebruikt gemaakt van een lening bij de VMSW. In september 2020 werd de koop gesloten tussen ‘D&W Residentials’ en T’Heist Best. Eind november 2020 waren al meer dan 90% van de appartementen toegewezen en recentelijk werd ook het laatste appartement toegewezen. De maandelijkse huurprijs wordt bepaald in functie van het inkomen, de gezinslast en de marktwaarde.

Nieuwe sociale bouwprojecten in Heist, Ramskapelle en Knokke

De SHM T’Heist Best bezit momenteel 375 huurwoningen en wil nog dit jaar starten met de bouw van 13 woningen in De Kreeft, 26 woningen in de Herfststraat en de wegeniswerken voor 40 woningen in Ramskapelle. Daarnaast zitten er nog meer dan 200 woningen in concrete projecten op diverse locaties in de pipeline (Onderwijsstraat, Heulebrug, Duinenwater, Breed Veertien en andere locaties in de wijk Oostwinkel). Ten slotte worden binnenkort ook een twintigtal woningen grondig gerenoveerd binnen een meerjarenplan ter renovatie van het bestaande patrimonium. Recent werden een dertigtal woningen energetisch (dak en schrijnwerk) aangepakt.

Voor meer inlichtingen of inschrijvingen voor huurwoningen kunnen kandidaten terecht bij T’Heist Best of de dienst Wonen Knokke-Heist in het Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1 te 8301 Knokke-Heist.

1 reactie

Yema-Blandine
Geschreven op 2021-10-29 19:03:08
Geintersser op Social Nodig Appartement 2 Slaapkamers ... voor 2 Personnes.....in Knokke......Mijn tel 0467801020...... DRIEGED...........blandineyema88@gmail.com........ Laat me weten AUB........ik Ben Blandine-yem

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.