Home > 52 kunstenaars zetten komend weekend de deuren open in Menen

52 kunstenaars zetten komend weekend de deuren open in Menen

Geschreven op 13 oktober 2023 om 07:24 door Mario De Wilde

“Komend weekend organiseert Zuidwest samen met de 13 steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen, voor de 20ste keer Buren bij Kunstenaars. Meer dan 250 kunstenaars stellen tentoon in hun eigen atelier of in groepstentoonstellingen op diverse locaties in Zuid-West-Vlaanderen. In Menen zetten in totaal 52 kunstenaars hun deuren open: een recordaantal”, zegt een tevreden schepen van cultuur Griet Vanryckegem.

Buren bij Kunstenaars is een laagdrempelig en fantastisch concept. Het is een topweekend voor zowel kunstenaars als bezoekers. Op www.burenbijkunstenaars.be vind je een handig overzicht in kaartvorm van alle deelnemende kunstenaars en kan je ook gericht per kunstdiscipline zoeken. Je vindt er ook alle groepstentoonstellingen terug die in onze regio een plek krijgen. De site is een goed hulpmiddel om vooraf je zoektocht in onze stad of regio wat uit te stippelen.

“Met onze deelname aan Buren bij Kunstenaars willen we door lokale en regionale kunstenaars in de kijker te zetten de belangstelling voor cultuur in het algemeen vergroten. Het is bovendien een intense samenwerking met omliggende steden en gemeenten die de verbondenheid tussen Zuidwest, de gemeenten en de kunstenaars versterkt”, besluit schepen Vanryckegem.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.