Home > 50 recepten voor sprankelende Hard Seltzer-drankjes in één boek

50 recepten voor sprankelende Hard Seltzer-drankjes in één boek

Geschreven op 9 augustus 2023 om 07:44 door Mario De Wilde

Hard seltzer verovert in rap tempo de markt. In de schappen van slijterijen en supermarkten tref je steeds meer aanbod aan. Maar waarom maak je hard seltzer niet gewoon zelf? Subtiel, met een minder hoog alcoholpercentage dan een klassieke cocktail en de variaties zijn eindeloos. Met Hard seltzer maak je op basis van 9 sterke dranken en bruiswater 50 verschillende hard seltzers, die verrassend van smaak en in een handomdraai te maken zijn. Denk aan wodka met vlierbloesem & eucalyptus of tequila met kombu & basilicum en armagnac met ananas & kruidnagel. Heb je nog een bodempje calvados over? Combineer dit met citroentijm en honing.

Begin bij het begin en gebruik goed materiaal: denk aan de aanschaf van een sodamaker, gebruik een goede weegschaal en mooi glaswerk. Kies sterke drank uit die niet al te lang gerijpt en helder van toon is. Leer alles over smaakmakers die de zuur- of zoetgraad van je hard seltzer bepalen: verjus of citroensap; gewone witte suiker of agavesiroop. En leer combineren met fruit, kruiden,
specerijen en meer en serveer je gasten homemade hard seltzer. Proost, maar let op: drink met mate!

Thibault Massina en Romain Aubert runnen Le Syndicat, de Parijse cocktailbar die in de top van de beste ter wereld staat. Ze behoren tot de pioniers in de verrassende wereld van de hard seltzers en produceren deze drankjes sinds 2020 succesvol onder de naam Féfé (Fait en FrancE)

Thibault & Massina Romain Aubert⎪Hard Seltzer, 144 blz. € 17,50, uitgegeven bij Good Cook

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.