Home > 50 leerlingen van Schilderafdeling VTI Brugge trokken gisteren naar 20 West-Vlaamse werven

50 leerlingen van Schilderafdeling VTI Brugge trokken gisteren naar 20 West-Vlaamse werven

Geschreven op 18 oktober 2019 om 09:47 door Mario De Wilde

Gisteren was er de viering van Sint-Lucas, de patroonheilige van de schilders, en dus trokken 50 leerlingen van de Schilderafdeling van VTI Brugge naar 20 West-Vlaamse werven. Doel was om extra vakkennis op te doen, de studierichting in ‘the picture’ te plaatsen en de leerlingen nog meer ‘goesting’ te doen krijgen in het mooie beroep van schilder-behanger. Geschikt personeel vinden blijft nog altijd dè kopzorg in de bouw! De gemiddelde leeftijd van de bouwvakkers stijgt en het aantal leerlingen in het bouwonderwijs zakt alarmerend snel. Ook de Schilderafdeling van VTI Brugge kampt, ondanks de vele inspanningen, met minder interesse bij jongeren voor het nochtans mooie beroep van schilder-behanger. Bovendien maken de nieuwe hedendaagse technieken het alleen maar nog mooier. Zo worden interieurs tegenwoordig vaak ingericht met vliesbehang, fotobehang en innovatieve lichtgevende verf.

Hoewel het aantal schilders daalt, doet de vraag dat niet! Geen enkele schilder zit om werk verlegen en het orderboekje van de meeste schildersbedrijven zit voor maandenlang volledig vol. Niettegenstaande kampt de studierichting schilder-decorateur en schilder-behanger al jaren met een negatief imago. VTI Brugge wil opnieuw meehelpen om hun studierichting nog meer te promoten en in ‘the picture’ te plaatsen. Daarvoor gaat de schilderafdeling op donderdag 17 oktober met alle leerlingen van de afdeling op werfbezoek. De leerlingen krijgen een gepersonaliseerde T-shirt en vertrekken vanuit de Campus Zandstraat in zes minibusjes naar zo’n 20 West-Vlaamse werven. Over de middag komen alle busjes samen aan de bistro Zevenkerken voor het nemen van een gezellig middagmaal.

Coördinator Johan Desloovere wist voldoende contacten te leggen met schildersbedrijven die de leerlingen een blik achter de schermen willen gunnen:
‘Het is vooral de bedoeling om onze leerlingen te tonen hoe het er op een echte werf aan toe gaat. Hen bewust te maken van het vereiste afwerkingsniveau en de genomen veiligheidsmaatregelen. De werven zijn heel uitéénlopend. Zo wordt er zowel aandacht geschonken aan industriële spuitwerken in de haven van Zeebrugge als aan een exclusief gerenoveerde villa in Knokke en aan het ganse segment schilder- en behangwerken daartussenin. Met de steun van onze patroonheilige, Sint-Lucas (die in die week wordt gevierd), hopen we de leerlingen nog meer ‘goesting’ te doen krijgen in het mooie beroep van schilder-behanger.’

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.