Home > 50 kippen krijgen nieuwe woonst bij 25 inwoners van Oostrozebeke

50 kippen krijgen nieuwe woonst bij 25 inwoners van Oostrozebeke

Geschreven op 2 juni 2022 om 09:02 door Mario De Wilde

Voor de derde maal organiseert de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur (minaraad) samen met het gemeentebestuur Oostrozebeke een kippenactie. Oostrozebeekse gezinnen konden in de afgelopen weken twee kippen reserveren aan een mooie prijs. In totaal schreven 25 gezinnen zich in. Zo komen er in totaal 50 kippen bij in Oostrozebeke die zullen helpen om de afvalberg te verkleinen.
De bestelde kippen worden op zaterdag 11 juni 2022 vanaf 10.00 tot 11.00 u. door hun nieuwe eigenaars opgehaald aan de demoruimte van de kringloopkrachten op het recyclagepark, Ballingstraat 1 te Oostrozebeke.
Waarom een kippenactie?
We gooien met z’n allen nog steeds te veel etenswaren in de vuilnisbak. Dit kunnen we vermijden door bewuster inkopen te gaan doen en door restjes zo veel mogelijk te verwerken. Wat niet meer kan (her)gebruikt worden, kan gecomposteerd of aan de kippen gevoederd worden. Kippen lusten namelijk veel keukenoverschotten die niet in het compostvat thuishoren. De eieren die ze leggen kan je dan weer gebruiken in de keuken. Een echte win-winsituatie dus!
Foto: gemeente Oostrozebeke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.