Home > 50 jaar huwelijk voor Geert en Christa Verkinderen-Dewulf uit Lendelede

50 jaar huwelijk voor Geert en Christa Verkinderen-Dewulf uit Lendelede

Geschreven op 29 november 2022 om 09:07 door Mario De Wilde

Afgelopen  weekend vierden Geert en Christa Verkinderen-Dewulf uit Meulebeke hun vijftigste huwelijksjubileum. Geert, officieel Gerard, werd geboren te Meulebeke op 11 december 1945. Hij groeide op in Marialoop en hij was de jongste in een gezin met 7 kinderen, hij heeft 4 broers en 2 zussen. Na de lagere school studeerde hij tuinbouw in Kortrijk, Melle en Mechelen en hij werd regent tuinbouw. Hij was 3 jaar keurmeester in de REOveiling. Nadien begon hij een loopbaan in het bankwezen. Hij werd eerste bediende in de Raiffeisenkas in Lichtervelde en nadien werd hij kantoorhouder in Wingene tot in 2002.

Christa, werd geboren te Lendelede op 25 oktober 1946. Ze heeft 2 zussen en 4 broers en ze is het 6de kind in het gezin Dewulf. Na de lagere school werkte Christa thuis mee. Werk genoeg ten huize Dewulf want vader Jerome had niet alleen een bloeiende meststoffen- en graanhandel , hij was ook kantoorhouder van de Raiffeisenkas en de verzekeringen ABB. Christa begon te werken als medewerker boekhouding in het Raiffeisenkantoor in Lendelede, waar men de boekhouding van 9 bankkantoren deed. Later werd ze bediende in de bank zelf. Christa deed niet alleen kantoorwerk, ze was ook veel op de baan om thuisbezoeken te doen bij de klanten van de bank.

Christa en Geert leerde elkaar kennen via familiecontacten want zoals we weten is de broer van Geert, Frans gehuwd met Frieda. Ze gingen af en toe eens naar de Cortina in Wevelgem. Er was maar een probleempje: Geert is gene danser en nog altijd niet en Christa danst wel graag.
Niettemin ze vonden elkaar voor het leven . Ze huwden op 22 november 1972 voor de wet en 2 dagen later, onder een stralende herfstzon vond hun kerkelijk huwelijk plaats in Lendelede. Ze hebben enige tijd meegewoond bij de ouders van Christa in de Winkelsestraat en in 1973 namen ze als de eerste bewoners hun intrek in het appartement boven de raiffeisenkas, het huidige Sociaal Huis.

In juli 1975 verhuisden ze naar Wingene. Geert was er kantoorhouder geworden van de Raiffeisenkas ,ze bewoonden eerst het appartement boven het bankkantoor en in juli 1975 namen ze hun intrek in hun nieuwbouwwoning in Wingene. In 2012 kwamen Geert en Christa terug naar Lendelede in een gezellig appartement.
Vroeger heeft Geert veel getuinierd en hij is een echte muziekliefhebber. Hij houdt van alle muziekgenres en jaarlijks gaan ze naar Ingelmunster voor het concert van Alpenroos. Geert is ook verzamelaar van bierkaartjes. Hij was in Wingene secretaris van de landelijke Gilde Hij was ook medewerker van de Onderlinge Bedrijfshulp en bestuurslid van het Davidsfonds en de heemkundige Kring. Christa is fotoliefhebber en ze heeft reeds heel wat mooie fotoalbums gemaakt, fijne herinneringen aan de familieuitstapjes…In Wingene zette Christa zich ook in voor de parochiale werking. Nu nemen Geert en Christa deel aan de vele bijéénkomsten van de KBC senioren kantoorhouders regio Brugge en Kortrijk. Ze genieten van de uitstappen, lezingen, voordrachten, fietstochten en wandelingen.
Christa en Geert zijn echte familiemensen en ze genieten voluit van de mooie familiemomenten met hun kinderen Stijn, Nele en Wouter en hun kleinzoon Jeroom. Ook de bijéénkomsten met hun zussen en broers aan beide familie kanten zijn voor hen heel belangrijk.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.