Home > 5 jaar Domein Polderwind in Zuienkerke pakt uit met inclusieve speeltuin

5 jaar Domein Polderwind in Zuienkerke pakt uit met inclusieve speeltuin

Geschreven op 25 mei 2023 om 06:49 door Mario De Wilde

Domein Polderwind in Zuienkerke is in de streek ondertussen synoniem geworden voor toegankelijk reizen en genieten. Naast het volledig rolstoeltoegankelijk hotel, restaurant en wellness bleef het toegankelijk én kindvriendelijk aanbod echter beperkt. Iets waar ze graag een oplossing voor zochten, zowel voor de hotelgasten als voor de buurtbewoners. Met grote trots werd gisteren de nieuwe inclusieve speeltuin ingehuldigd op het domein, samen met burgemeester Alain De Vlieghe en Kingwood, de gekozen lokale partner voor deze realisatie.

“Hier draait alles rond inclusie”, vertelt Aurélie, Sales & Marketing coördinator van Domein Polderwind. “We maken alles volledig toegankelijk, zodat iedereen écht kan genieten van die welverdiende vakantie of uitstap, of gasten nu van ver of van dichtbij komen.” Het hotel, een initiatief van het Rode Kruis-Vlaanderen, vierde ondertussen in april haar 5-jarig bestaan. Er komen zowel groepen als individuele vakantiegangers, families en koppels, al dan niet met een beperking. Onder de vakantiegasten viel het op dat ook veel kinderen met een beperking kwamen genieten van een deugddoende vakantie dicht bij Brugge en Blankenberge. De kleine speeltuin, op het strand aan het meer van het domein, beantwoordde helaas niet volledig aan hun noden.

“Op een beurs over toegankelijk leven, waar wij vorig jaar als standhouder stonden, zag ik voor het eerst een inclusieve speeltuin. Dus niet enkel een speeltuin die toegankelijk is, maar waar de beleving centraal staat voor elk kind om zich net als alle andere kinderen, ongeacht hun beperking, samen op uit te leven. Toen begreep ik meteen dat dít was wat wij in Domein Polderwind nodig hadden”, aldus Aurélie.

Na het evalueren van verschillende grote en kleinere spelers in deze nichesector, kwam het hotel uit op Kingwood, een lokale partner uit Waregem voor de realisatie. Samen met Domein Polderwind werd een inclusief speeltoestel ontworpen, volledig op maat van het domein en van de noden van de jongste hotelgasten met een beperking.
Het speelplatform met spelpanelen werd met een oprijhelling volledig rolstoelvriendelijk gemaakt. De schuine brug met latjes en de tunnel zorgen ervoor dat kinderen met een beperkte mobiliteit de ruimte en mogelijkheid hebben om naar de glijbaan te gaan. Alles wordt op een hoogte van 1 m gehouden, zodat het net avontuurlijk genoeg is en toch voor volwassenen gemakkelijk blijft om kinderen te begeleiden indien nodig. De graafkraan in de zandbak, het OXO spel, de zandlift en moddertafel zorgen ongetwijfeld voor uren extra speelplezier. De speeltuin is vrij toegankelijk voor alle bezoekers, vlak naast het terras van het restaurant & tearoom.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.