Home > 4e leerjaar Sint-Andreasinstituut uit Brugge wint de Kunstendag voor Kinderenwedstrijd

4e leerjaar Sint-Andreasinstituut uit Brugge wint de Kunstendag voor Kinderenwedstrijd

Geschreven op 18 november 2021 om 19:21 door Mario De Wilde

Klas L4a van het Sint-Andreasinstituut uit Brugge schreef zich eind september in voor de wedstrijd voor ‘Kunstendag voor Kinderen’! De uitdaging was om creatief aan de slag te gaan met de affiche van deze Kunstendag. Illustrator Carll Cneut tekende de affiche en kon zo de kinderen inspireren om zelf actief en creatief met beeld, drama, taal, muziek aan de slag te gaan. Ondertussen is de wedstrijd afgelopen en krijgt het grootste kunstwerk zijn definitieve vorm. Dit is het kunstwerk gevormd door alle inzendingen. Een voorsmaakje vind je op de website van Kunstendag voor Kinderen. (Zie onderaan)
Op woensdag 10 november werden ondertussen de winnaars bekend gemaakt.

9 klassen in Vlaanderen winnen hun eigen expo op een unieke cultuurplek!

En het goede nieuws is dat klas L4a van juffen Mieke Degrande en Karin Robert van het Sint-Andreasinstituut erbij is. Drie klassen van de negen zijn West-Vlaamse klassen. Twee klassen zijn uit het zuiden van onze provincie. De L4A klas van het Sint-Andreasinstituut vertegenwoordigt zo Noord-West-Vlaanderen. ‘Dat is een dikke pluim voor alle leerlingen van onze klas’, zegt juf Karin Robert.

Nu zondag te bezichtigen in Torhout

Ondertussen nam de organisatie van Kunstendag voor Kinderen al contact op met de cultuurplek waar het werk van de leerlingen van het 4e leerjaar zal worden getoond. In Cultuurcentrum De Brouckère te Torhout zullen de werken van de leerlingen worden tentoongesteld op zondag 21 november ek. Ook juf Mieke Degrande is heel fier op haar klas. ‘Deze expo is de kers op de taart van het creatieve werk van onze leerlingen’, zegt ze. In het Cultuurcentrum te Torhout zullen de inzendingen van de leerlingen worden getoond aan het grote publiek net als kunstenaars en hun werken in een heus museum. ‘Als dat niet prachtig is’, zegt een trotse directeur Martine Fontaine.

De leerlingen en hun ouders en familie kunnen dus een kijkje nemen naar hun eigen expo én doen zo ook kunstig mee aan ‘Kunstendag voor Kinderen’ op zondag 21 november. Alle activiteiten en info voor deze dag vind je trouwens terug op deze website: https://www.kunstendagvoorkinderen.be/ Een organisatie van het departement jeugd, cultuur en media, Vlaanderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.