Home > 468 plaatsen voor strandcabines & picknicktafels: Zeebrugge is klaar voor het nieuwe strandseizoen

468 plaatsen voor strandcabines & picknicktafels: Zeebrugge is klaar voor het nieuwe strandseizoen

Geschreven op 31 maart 2023 om 08:59 door Mario De Wilde

Naar jaarlijkse gewoonte maken de medewerkers van Openbaar domein het strand van Zeebrugge voor 1 april seizoensklaar. “De vele bezoekers aan het strand zullen opnieuw kunnen genieten van strandcabines, de educatieve strandcabine van het Natuurcentrum, picknicktafels en kleurrijke bloembakken en zitbanken,” vertelt Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
468 plaatsen voor strandcabines
Als eerste stap werden de 450 zandschermen op het strand verwijderd en zandvrij gemaakt. Deze zullen teruggeplaatst worden rond de strandcabinezone om de strandcabines te beschermen tegen het opwaaiende zand. De aanduidingspalen van de 28 rijen aan strandcabines werden reeds opgezet en het strand werd door aannemer Vereecke-Decleene mooi vlak gelegd, zodat de strandcabines op een effen ondergrond komen. Vanaf 1 april kunnen op de 468 standplaatsen strandcabines opgebouwd worden.
Kom meer te weten over de zee in de educatieve strandcabine
De educatieve strandcabine van het Natuurcentrum is ook dit jaar opnieuw te vinden in Zeebrugge. Gelegen langs het vlonderpad zal in de strandcabine kennis over de zeebiotoop op speelse wijze aangebracht worden. Dit jaar zijn de ‘duinexoten’ één van de onderwerpen, waarbij aangeleerd zal worden hoe deze te herkennen, waar ze te vinden, hoe dit te melden…
Speeltoestellen
Een nieuw zomerseizoen betekent ook dat de spelende jeugd terug volop zal genieten van onze speeltoestellen. “Het speelplein op het strand van Zeebrugge is een schot in de roos. Ik kreeg al heel wat positieve reacties en kan echt genieten als ik zie hoe kinderen er zich volop uitleven. Het is het 12de jaar dat we de speeltoestellen uitstallen. Sinds 2021 blijven de speeltoestellen het jaar rond staan. Zo kan er hier ook in de herfst of zelfs in de winter gespeeld worden”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. Daarnaast zijn 30 sorteerafvalmanden en 3 grote zwerfvuilafvalbakken (langs het vlonderpad, de surfclub en de eerste trap tussen Zeebrugge en Blankenberge) geplaatst.
Gezellige picknickplekjes aan het strand
De inwoners van Zeebrugge mogen ook dit jaar op gezellige plekjes om te picknicken rekenen. Er werden ook 40 picknickbanken op het strand en aan de zeedijk geplaatst. Heel fijn voor degenen die willen genieten van de zon, een hapje of een drankje willen nuttigen of voor jonge gezinnen die vanop de picknickbank kunnen uitzien op de kinderen die zich uitleven op het speelplein.
Kleurrijke bloembakken en zitbanken fleuren de dijk op
Nieuw dit jaar zijn 34 gerenoveerde bloembakken. Deze kregen hetzelfde kleurenpatroon als de drie zitbanken die vorig jaar bijgeplaatst werden, namelijk blauw, wit en rood. De zitbanken krijgen momenteel een nieuw laagje verf. Samen met de vernieuwde bloembakken zullen ze de dijk opfleuren.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.