Home > 45 Utrechtse studenten kwamen op bezoek voor inspiratiedag bij KTA Brugge

45 Utrechtse studenten kwamen op bezoek voor inspiratiedag bij KTA Brugge

Geschreven op 19 november 2022 om 09:39 door Mario De Wilde

Eergisteren donderdag 17 november waren 45 tweedejaarsstudenten van Hogeschool Utrecht op bezoek bij KTA Brugge. Deze studenten volgen de sportklasroute en wilden aan de hand van het bezoek leren hoe ze kinderen kunnen begeleiden en ondersteunen in het beter leren bewegen in verschillende contexten: de gymzaal, het schoolplein, de sportdag en themafeesten.

Inspireren
Door het vergroten van het eigen bewegingsrepertoire en het leren observeren en begeleiden van kinderen tijdens verschillende bewegingsactiviteiten leerd)en de Utrechtse studenten hoe ze kinderen beter kunnen laten bewegen. De studenten werken toe naar het ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren van een sportdag. Bij de pijler Sports van KTA Brugge vonden ze waardevolle inspiratie. Dat is mooi, want bij scholengroep !mpact zit ‘inspireren’ ingebakken in de DALI-visie op onderwijs. Dali staat er voor Dare – Act – Learn – Inspire.

Programma in twee delen
Bij KTA Brugge werd een mooi en afwisselend programma samengesteld met enerzijds een observatiedeel en anderzijds een doe-deel. Ruben Ost, topsportschoolcoördinator KTA Brugge: ‘We hebben ervoor gezorgd dat het bezoek ook voor onze eigen leerlingen een interessante oefening wordt waar ze actief aan deelnemen en veel bijleren. Zo wordt het observatiedeel , waarin alles om bewegen met de bal draait, begeleid door onze leerlingen van het vijfde middelbaar. Voor het doe-deel hebben we drie posten uitgewerkt: gymnastiekvaardigheden en fietsvaardigheden worden gegeven door leerlingen en leerkrachten van deze specialisaties. Op een derde post laten we zien hoe virtual reality een rol kan spelen binnen de les LO. Daarvoor werken we samen met een leerkracht van een andere school binnen onze !mpact scholengroep, namelijk De Passer, school voor leerlingen met autisme. Zo krijgen onze Nederlandse gasten meteen ook inzicht in hoe je met deze nieuwe technologie succesvol kunt samenwerken rond bewegen voor deze specifieke doelgroep.’

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.