Home > 400 leerlingen krijgen gezondheidslessen van Club Brugge

400 leerlingen krijgen gezondheidslessen van Club Brugge

Geschreven op 9 februari 2021 om 15:37 door Mario De Wilde

Met het project ‘Scoren voor Gezondheid’ geeft Club Brugge meer dan 400 kinderen (9-12 jaar) uit verschillende Brugse scholen de kans om een uniek gezondheidsprogramma te volgen met de spelers van Club Brugge als rolmodel. Gedurende het schooljaar krijgen de leerlingen 15 lessen aangeboden door Club Brugge en streven ze samen met hun ouders en leerkrachten naar een gezonde levensstijl. Komende maanden staan volledig in het teken van workshops rond gezonde brooddozen en tussendoortjes in de deelnemende klassen.

Educatieve workshops in de klas
Club Brugge ging een samenwerking aan met hogeschool Vives Brugge om de verschillende educatieve workshops rond gezonde voeding te geven in de deelnemende klassen. De tweedejaarsstudenten Voedings- en Dieetkunde stelden de workshops op zodat de lessen in de klas op een coronaproof manier konden plaatsvinden. Daarnaast voeren ze een onderzoek uit naar de eetgewoonten van de kinderen.

Met het project wil Club Brugge kinderen inspireren en overtuigen dat gezond eten zeker niet saai is, integendeel! “De leerlingen krijgen op een systematische en wetenschappelijk onderbouwde manier workshops aangeboden in de klas. Het doel is om een gedragsverandering te realiseren bij de leerlingen en dat op een creatieve, leuke manier. Door de spelers van Club Brugge en de mascottebeer te betrekken doorheen het project zijn de kinderen enorm geboeid en gemotiveerd om echt bij te leren.” Aldus Gaël Staelens, docente voedings- en dieetkunde bij Vives.

Club Brugge werkboek voor de leerlingen
Alle leerlingen die deelnamen aan het gezondheidsprogramma kregen een uniek werkboek van Club Brugge. “Dit werkboek werd speciaal ontworpen voor het project Scoren voor Gezondheid in samenwerking met EFDN (the European Football for Development Network), het Europese Netwerk waarin we zitten. De kinderen kunnen naast een kalender en overzicht van alle lessen ook tal van gezondheidstips, gezonde receptjes en een educatieve quiz in het werkboek terugvinden.Voor elke leerkracht hebben we een handleiding voorzien om de leerlingen perfect te begeleiden gedurende het schooljaar. Dit telkens met voorbeelden en tips van onze spelers.” Aldus Joris Jacobus, Foundation Officer Club Brugge.

Uefa Foundation for Children en Erasmus+ Programme EU
Het gezondheidsprogramma is medegefinancierd door de UEFA Foundation for Children en het Erasmus+ Programme EU. Dankzij deze steun kan het project plaatsvinden in 14 Europese voetbalclubs waaronder: België – Club Brugge / Polen – Legia Warschau / Verenigd Koninkrijk – Chelsea FC en Brentford FC / Nederland – Feyenoord Rotterdam / Oekraïne – FK Sjachtar Donetsk / Duitsland – SV Werder Bremen / Hongarije – Ferencvaros TC

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.