Home > 400 bezoekers voor zonnige start met herfstig vervolg van de derde Week van de Zwinstreek

400 bezoekers voor zonnige start met herfstig vervolg van de derde Week van de Zwinstreek

Geschreven op 2 oktober 2019 door Mario De Wilde

Van zaterdag 21 tot zondag 29 september vond de derde Week van de Zwinstreek plaats. Tijdens deze week kon jong en oud het unieke karakter van deze grensoverschrijdende streek beleven. Dit jaar werd een recordaantal van 145 activiteiten georganiseerd, waaronder wildplukwandelingen, historische fietstochten en workshops in en rondom de natuur van het Zwin. Een prachtig nazomerweekend was het startsein van de derde Week van de Zwinstreek. De herfst met haar regenachtige weer stond alleen om de hoek, waardoor een aantal activiteiten letterlijk in het water vielen. Toch bleek het enthousiasme bij veel bezoekers niet verloren. Een koppel uit Groede stapten gerust op de fiets om de 23 km af te leggen om mee te doen met een fietsexcursie over de relicten van het Zwin in Damme en ook de dialectenavond in museum Belfort zat bomvol. De geologische excursie Koekoekseieren in het Zwinnest bleek een succesnummer. Ruim 40 bewoners, toeristen en andere geïnteresseerden gingen een hele dag mee met geoloog Roland Dreesen en professor Wim De Clerq, die hen alles vertelden over de laatmiddeleeuwse havens van het voormalig Zwin.

Desondanks de aankondiging van een druilerig weekend, werd de open dag van de Waterdunen druk bezocht door 400 bezoekers van jong en oud. Onlangs werd een getijdenduiker geplaatst waardoor binnenkort zeewater toegang krijgt tot het natuurgebied. De enthousiaste bezoekers leerden meer over de werkzaamheden, de planten en vogels in het gebied. Dit jaar overtrof vorig jaar wat betreft enthousiasme bij zowel ondernemer als onderzoeker. Er werd een record aantal activiteiten georganiseerd. Wie weet zal volgend jaar weer een Week van de Zwinstreek worden georganiseerd. Blijf hiervan op de hoogte door de website www.weekvandezwinstreek.eu in de gaten te houden.

Over de Week van de Zwinstreek

De Week van de Zwinstreek betrekt inwoners, recreanten, ondernemers en toeristen bij de Zwinstreek en is een initiatief van IVN in samenwerking met haar partners de gemeente Damme, Knokke-Heist, Maldegem, Sint-Laureins, Sluis, Provincie West-Vlaanderen, Provincie Zeeland en alle deelnemende organisaties.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Vanuit ons netwerk van 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren we projecten, campagnes, opleidingen en vele natuuractiviteiten. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.