Home > 40 Cirrus vliegtuigen verzamelden afgelopen weekend op Luchthaven Oostende-Brugge

40 Cirrus vliegtuigen verzamelden afgelopen weekend op Luchthaven Oostende-Brugge

Geschreven op 23 mei 2023 om 12:03 door Mario De Wilde

Het was behoorlijk druk op Luchthaven Oostende-Brugge tijdens het hemelvaartweekend. De luchthaven en het North Sea Aviation Center verwelkomden 40 Cirrus vliegtuigen op de luchthaven. De Cirrus Owners and Pilots Association (COPA) die wereldwijd leden telt, landde op donderdag 18 mei voor een 4-daags event in Oostende, waar ze verwelkomd werden door burgemeester Bart Tommelein. “Een unieke gelegenheid om de luchthaven en Oostende op de kaart te zetten.”

De Luchthaven Oostende-Brugge en het North Sea Aviation Center blikken terug op een druk hemelvaartweekend. 40 vliegtuigen landden in Oostende voor de jaarlijkse Internationale COPA-bijeenkomst, een event voor eigenaars en piloten van vliegtuigen van fabrikant Cirrus dat dit jaar in Oostende plaatsvond. De toestellen waren afkomstig uit verschillende landen waaronder Nederland, Duitsland, Denemarken, de UK en zelfs de Verenigde Staten. Bij hun aankomst in Oostende werden deelnemers ontvangen in het North Sea Aviation Center door onder andere burgemeester Bart Tommelein, Adjunct CEO van de luchthaven Ann Vanpraet en Managing Director van NSAC Erik Vermeersch.

“Via dit unieke event bewezen we nogmaals dat de luchthaven dé toegangspoort tot West-Vlaanderen is. Niet alleen voor reizigers, maar ook voor bedrijven en zakenmensen”, zegt CEO Eric Dumas. Tijdens het 4-daagse event konden de deelnemers onder andere genieten van bezoeken aan Brugge, Oostende en Ieper. Op zondag vertrokken de vliegtuigen opnieuw huiswaarts.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.