Home > 40 Bruggelingen vroegen al om hun auto in te ruilen voor mobiliteitsbudget tot 500 euro

40 Bruggelingen vroegen al om hun auto in te ruilen voor mobiliteitsbudget tot 500 euro

Geschreven op 13 juli 2022 om 11:05 door Mario De Wilde

In april 2022 lanceerde Stad Brugge een premie voor Bruggelingen die hun wagen van de hand doen. In ruil voor de nummerplaat én het engagement om het minstens drie jaar met een auto minder te doen, kunnen aanvragers een mobiliteitsbudget tot 500 euro ontvangen. Dat budget kan worden gebruikt voor het aankopen van een fiets, ritten op het openbaar vervoer of voor het gebruik van deelwagens en deelfietsen.

“Eén maand na de lancering van de subsidie ontvingen we al 40 aanvragen”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De subsidie is populair bij jong en oud. We krijgen aanvragen van gepensioneerden die overstappen naar het openbaar vervoer en de elektrische fiets, maar ook van dertigers die berekenden dat het gebruik van een deelwagen vaak veel efficiënter en goedkoper is dan zelf een wagen te bezitten.”

Ook Mathias Mestdagh (31) verkocht onlangs zijn wagen. De Bruggeling ontvangt een subsidie van 390 euro. “In een stad als Brugge is de fiets simpelweg de beste keuze voor mijn verplaatsingen. Binnen het kwartier sta ik op mijn werk, in de supermarkt of in de fitness. Voor langere afstanden neem ik de trein en voor grote aankopen gebruik ik een deelwagen. Deze komt mij een pak goedkoper uit dan mijn eigen wagen.”

“De grote interesse maakt duidelijk dat veel mensen bereid zijn om zich op een duurzamere manier te verplaatsen”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “We zijn blij dat we deze mensen een duwtje in de rug kunnen geven. Aangezien we werken met een mobiliteitsbudget, komt de subsidie uiteindelijk ook terecht bij de aanbieders van duurzame mobiliteitsoplossingen. Autodeelplatformen kunnen zo bijvoorbeeld extra investeren in nieuwe deelwagens. Dit komt finaal het aanbod voor alle Bruggelingen ten goede.”

Van de eerste 40 aanvragen werden er 26 goedgekeurd, wat goed is voor 12.352,86 euro subsidies. Bruggelingen waarvan de aanvraag afgekeurd werd, krijgen wel de kans om hun dossier alsnog te vervolledigen.

Meer info over de subsidie is terug te vinden op www.brugge.be/subsidie-voor-schrappen-van-de-nummerplaat

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.