Home > 4.668 Brugse 85-plussers ontvingen naar jaarlijkse gewoonte een peperkoek van de schepen

4.668 Brugse 85-plussers ontvingen naar jaarlijkse gewoonte een peperkoek van de schepen

Geschreven op 10 december 2021 om 09:03 door Mario De Wilde

Naar jaarlijkse gewoonte ontvingen de Brugse 85-plussers tijdens de ouderenweek, die liep van 15 tot 21 november, een bezoek van een vrijwilliger en kregen ze daarbij een peperkoek. Schepen van Welzijn Pieter Marechal was de Sinterklaas van dienst: “De vrijwilliger die de peperkoek overhandigt, is over het algemeen een persoon die in de buurt woont. Daarbij gaan zij van deur tot deur om de peperkoek af te geven. De ouderen krijgen de kans om een babbeltje te slaan met hun ‘buur‘ en eventueel hun wensen/verzuchtingen te melden. Deze meldingen komen op een meldingskaartje. Via het Meldpunt van Stad Brugge worden deze op gepaste wijze afgehandeld.”

De vrijwilliger is voor vele mensen een eerste aanspreekpunt. Het is niet altijd evident om op deze vragen een antwoord te geven. Soms zien en horen zij ook zaken die belangrijk of misschien zelfs verontrustend zijn. “De bedoeling van de peperkoekenactie is ook om alerter te zijn voor signalen van eenzaamheid, armoede, ziekte… Zo kunnen we sneller inspelen op de noden die er zijn bij deze ouderen”, zegt schepen Pieter Marechal.

Bedanking vrijwilligers
Er is geen peperkoekenactie mogelijk zonder de bereidwillige inzet van geëngageerde vrijwilligers. De 230 vrijwilligers die een bezoekje brengen bij 4.668 85-plussers worden telkens uitgenodigd voor een aangename namiddag en een heerlijk dessertbuffet. “Door de coronapandemie kan dit bedankingsmoment dit jaar helaas niet doorgaan. Als alternatief bieden we de vrijwilligers een lekkere attentie aan. Die kunnen ze komen ophalen in het buurtcentrum. Samen met de Seniorenadviesraad bedanken we van harte alle vrijwilligers voor hun niet-aflatende inzet.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.