Home > 381 op de 387 gecontroleerde voertuigen in Kortemark en Diksmuide gaven goede voorbeeld

381 op de 387 gecontroleerde voertuigen in Kortemark en Diksmuide gaven goede voorbeeld

Geschreven op 11 juli 2022 om 08:26 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag hield de verkeersdienst van de politiezone Polder een alcoholactie in het kader van de zomer Bob-campagne van 11.00 tot 21.00 uur. Er werd gecontroleerd in Kortemark op de staatsbaan, in Houthulst op de Iepersteenweg en in Diksmuide op de Nieuwpoortstraat.

In totaal werden 387 voertuigen gecontroleerd, hiervan gaven 381 bestuurders het goede voorbeeld. Helaas waren er ook twee bestuurders die een ademanalyse lieten optekenen met als resultaat alarm. De bestuurders dienden hun rijbewijs 3 uur in te leveren en kregen een onmiddellijke inning van 179 euro + administratieve kosten van 9 euro. Vier bestuurders lieten een positieve ademanalyse optekenen. Drie van deze bestuurders komen in aanmerking voor een voorstel minnelijke schikking voor een bedrag van 420 euro + administratieve kosten van 9 euro. Deze drie bestuurders dienden hun rijbewijs in te leveren voor 6 uur.

Eén bestuurder overschreed de grens van de onmiddellijke intrekking en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Deze bestuurder zal zich dienen te verantwoorden voor de politierechter.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.