Home > 32ste MalleMale Feest start half juni met palingbuffet gevolgd door optredens en grootste rommelmarkt

32ste MalleMale Feest start half juni met palingbuffet gevolgd door optredens en grootste rommelmarkt

Geschreven op 2 juni 2023 om 20:21 door Mario De Wilde

Nog zowat twee weken resten er nog voor de start van het 32ste Malle Malefeest in Male, Sint-Kruis (Brugge). De organisatoren zijn al weken en maanden druk in de weer om er weer een spetterende (en hopelijk zonnig) tweedaagse van te maken. Op zondagmiddag 18 juni om 12 uur wordt traditioneel de aftrap gegeven in de Salons Lodewijk van Male voor het palingbuffet. Laat het hopelijk de ouverture zijn voor wat een week later als grote apotheose volgt.

Zaterdag 24 juni is er vanaf 16 uur een familiale happening op de weide aan de hoek van de Brieversweg en de Pijpeweg. Er is een face painting en tattoostand voorzien waar Sara De Nolf allerlei creatieve dingen gaat doen. Voor de muziek zorgt DJ MJ en om de inwendige mens te verrijken is er een frituur, een cocktailbar en een bier- en frisdrankenstand aanwezig. Bovendien is de toegang gratis voor het speeldorp, waar allerlei spring- en klauterkastelen op het jonge grut wacht.  Om 19 uur volgt dan de officiële opening van Malekermis met een toespraak van de voorzitter van het Feestcomité Male, Luc de Ridder en (wellicht) schepen van cultuur Nico Blontrock. Vanaf 19.30 uur is er een live-optreden van de talentvolle schlagerzanger van eigen bodem Orry.

Zondagochtend 25 juni moeten mensen die op zoek zijn naar allerlei leuke snuisterijen de wekker vroeg zetten want een van de grootste en gezelligste rommel- en brocantemarkten van heel West-Vlaanderen (bijna 600 standhouders) is al vanaf 7 uur te bezoeken. Het hele gebeuren zal opgeluisterd worden met straatanimatie met o.a. The Alfredo’s, August, Silver Thistle Pipes & Drums, Dixieland band, e.a.

De hoek van de Brieversweg en de Pijpeweg wordt vanaf 13 uur omgetoverd tot een rocklocatie met een optreden van Work in Progress en nadien Good Company (vanaf 15 uur).  Om 17 uur zorgt Rock Circus voor de nodige creatieve decibels en er wordt afgesloten met de jaarlijkse top of the bill DUST.

Op de kiosk en op het terras aan de Schandpaal in de Pelderijnstraat is er vanaf 14 uur (met medewerking van Brugse Buurtcheques en Brugge Plus) een spetterend optreden van Men in Black, om 16 uur komen Tamara en Tom heerlijke schlagermuziek brengen en de slotapotheose is voorzien om 17 uur met Jacco Ricardo en een (vast en zeker) meezingend publiek.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.