Home > 30ste Malle Malefeest in Sint-Kruis bij Brugge in het teken van samenhorigheid. Voor elk wat wils en nog veel meer

30ste Malle Malefeest in Sint-Kruis bij Brugge in het teken van samenhorigheid. Voor elk wat wils en nog veel meer

Geschreven op 3 juni 2022 om 19:56 door Mario De Wilde

Deze avond op de terreinen van de kersverse kampioenen uit derde provinciale, Jong Male, de persvoorstelling plaats van het 30ste Malle Malefeest en dat in aanwezigheid van het comité Male Waar Wij Wonen. Na twee jaren onderbreking door de Covid-19 pandemie staat dit groots wijkfeest in het weekend van 25 en 26 juni 2022 bij velen met stip aangeduid op de kalender. Gelet op de grote belangstelling, door zowel standhouder als bezoeker, zal er opnieuw heel wat volk naar Male afzakken. Hopen maar dat het zonnetje ‘de goeste’ om te feesten dan ook helpt opwarmen en eveneens van de partij is. Regenbuien zijn dan voor een keer best afwezig.

Inderdaad er gaan heel wat initiatieven ‘outdoor’ door. En de organisatoren hebben heel wat inspanningen gedaan om een zeer aanlokkelijk programma aan te bieden. Een eerste initiatief, dat evenwel binnen plaats heeft, is een overheerlijk palingbuffet op zondag 19 juni 2022 om 12 uur in de gekende Salons Lodewijk van Male. Wie geen paling lust, geen nood, je kunt opteren voor een filet mignon. Ja, er zijn nog plaatsen hiervoor en je kunt nog intekenen voor 15 juni 2022 door betaling van 38€ per persoon op rekening BE60 7551 2729 4870. Alle info hierover op : www.malefeesten.be of 050.356264.

Dan op naar het feestweekend met op zaterdag 25 juni 2022 vanaf 16.30 uur een familiale happening op de weide op hoek Pijpeweg/Brieversweg. Voor de kinderen is er : speelweide, gekke kapsels, glittertattoos, kindergrime, DJ MJ, en ruimte zat om zich uit te leven. Voor de anderen treedt de band Johnny and The Sparks met hun programma rock’n roll is back to stay vanaf 19 uur op en laat ons genieten van prachtige songs uit de jaren 60 – 70 – 80. Verder is er dan de Mobiele Friteuse, Monkey cocktailbar, en onze Malle Male bar om honger en dorst te lijf te gaan.

Toppunt van het Malle Malefeest situeert zich evenwel op zondag 26 juni 2022 vooral door een druk bezette rommel- en brocantemarkt dat vele, vele snuisteraars en kopers van heinde en ver lokt. Bijna 600 standplaatsen (het maximum) zijn intussen verhuurd. Op een dergelijke markt wandelen in een lommerrijke omgeving, waar u ook mobiele straatanimatie op uw pad ontmoet, is het waarderen waard. Meer nog The Alfredo’s, accordeonist Django, Wieme Wiemeke en Silver Thistle Pipes & Drums zorgen voor de ambiance onderweg. Even verpozen kan op het terras in de Pelderijnstraat met een drankje en waar op de kiosk achtereenvolgens vanaf 12 uur Etienne Hennico, Par Hasard (14 uur), De Brugse Vinten (15.30 uur) en Jacco Ricardo (18 uur) van katoen geven. Zorg dat je er bij bent!

De festiviteiten op het Peellaertplein zijn een organisatie van het comité ‘Male, Waar Wij Wonen’ met o.m. een ballen-en vosjesworp en een fantastische tombola.

Voor wie iets steviger muziek verkiest is er op de weide hoek Pijpeweg/Brieversweg ons vertrouwd rockgebeuren. Maar eerst even aperitieven op de muziek van de Socialistische Harmonie Werkerswelzijn om 11.30 uur tot 12.30 uur. Vanaf 13.30 uur komt op het grote podium eerst The New Seventies Band om dan om 16 uur voor Dirty Laundry plaats te ruimen. Om 18 uur sluiten wij af met, ja wel, opnieuw Dust. Het bestuur en de organisatoren willen langs deze weg ook nog de vele gratuite medewerkers en bewoners op het parcours bedanken, alsook de Stad Brugge, de Brugse Buurtcheques, het Feestcomité Male en de sponsors. En nu maar aftellen want over drie weken is het zover….

1 reactie

De Rock Carlod
Geschreven op 2022-06-04 12:10:00
Rechtzetting aub … OOK het programma van Male waar wij wonen aub En eens extra aandacht voor de ballen-en pluchen vosjes ( net voor het optreden van Herbert Verhaeghe ) EN … de heel mooie GRATIS tombola (net na het optreden van Herbert Verhaeghe) Grtn Carlos De Rock , voorzitter MWWW

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.