Home > 3.750 nieuwe fluohesjes voor alle school lopende kinderen in Kortemark

3.750 nieuwe fluohesjes voor alle school lopende kinderen in Kortemark

Geschreven op 1 september 2020 om 14:44 door Mario De Wilde

Alle basisscholen in Kortemark en de verschillende deelgemeentes hebben, bij de start van het nieuwe schooljaar, vanuit de gemeentelijke mobiliteitsdienst nieuwe fluohesjes ontvangen. Elk kind heeft tijdens zijn lagere schoolcarrière recht op een gratis hesje en kan er bij verlies nog een tweede gratis krijgen.
Schepen van onderwijs Stefaan Vercooren en schepen van mobiliteit Lynn Vermote gingen dinsdag alvast even langs in één van de scholen, meer bepaald in GBS De Kreke in de Torhoutstraat in Kortemark. Ze stelden, samen met directeur Johan De Cock, vast dat het resultaat, met ook het nieuwe gemeentelogo op de rugzijde, zeker gezien mag worden – en laat ‘gezien worden’ nu net dé bedoeling zijn van fluohesjes.

“In totaal liet onze mobiliteitsdienst niet minder dan 3.750 hesjes bedrukken met het nieuwe logo”, vertellen de schepenen. “Goed voor een totale aankoopprijs van 8.127,50 euro, exclusief BTW. We hopen ze massaal in het straatbeeld te zien opduiken.” In Kortemark werden er 700 dergelijke hesjes geleverd bij de gemeentelijke basisschool De Kreke, 900 bij de basisschool van het MMI en 400 bij het Ellebloempje. De Tweesprong, met vestigingen in Handzame en Edewalle, ontving er 1.050, en gemeentelijke basisschool De Linde in Zarren tot slot ook nog eens 700. Afhankelijk van hun jaarprogramma en het lessenpakket in de eerstkomende weken (met daarbij dus ook aandacht voor verkeersveiligheid), delen de scholen de hesjes nu al meteen of later dit najaar uit aan de leerlingen. Maar uiteraard beschikten de kinderen ook nu al over oudere hesjes, zodat ze zich veilig in het verkeer kunnen begeven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.