Home > 28-jarige Kenjiro krijgt de leiding over de Brugse kantoren van Immo Francois

28-jarige Kenjiro krijgt de leiding over de Brugse kantoren van Immo Francois

Geschreven op 4 januari 2023 om 08:55 door Mario De Wilde

Met intussen 28 kantoren is Immo Francois niet meer weg te denken uit het West- en Oost-Vlaamse straatbeeld. De steile opmars van de voorbije jaren brengt echter ook uitdagingen met zich mee. Om Immo Francois nu verder klaar te stomen voor de toekomst heeft oprichter Dries François beslist de leiding van zijn kantoren in Brugge over te laten aan Kenjiro Waeles. “Op die manier kan ik mij concentreren op onze verdere strategie en de uitbouw van Immo Francois, Francois For Professionals en Chapter”, stelt Dries François.

De voorbije jaren zorgde de coronapandemie voor een rush op vastgoed en daar plukte zowat elke makelaar de vruchten van. Ook Immo Francois ging er sterk op vooruit, maar ook nu de economische omstandigheden minder gunstig zijn, kan de groep nog steeds mooie cijfers voorleggen. “Over alle kantoren heen stevenen we in 2022 af op een omzetgroei van 15%. Dat is, gezien de huidige marktsituatie, een mooi cijfer en dat hebben we voornamelijk te danken aan al onze makelaars die voor onze klanten elke dag het verschil maken.”, stelt Dries François.

Die groei vertaalde zich dit jaar onder meer in de opening van nieuwe kantoren in Maldegem en Waregem. “Als groep houden we er al jaren een doordachte investeringsstrategie op na. Zo kijken we, nog voor we een kantoor openen, eerst naar het marktpotentieel in de regio. Daarnaast, en dat is misschien nog belangrijker, moet er ook altijd een match zijn met de persoon die het kantoor in goede banen zal leiden. Immers, je mag niet vergeten dat vastgoed een people business is en dat dat ook zo zal blijven. Klanten kiezen trouwens voor ons net omwille van het feit dat we hen zo goed aanvoelen. Volgens de beoordelingswebsite Trustpilot zijn we zelfs de klantvriendelijkste makelaar van België.”
Kwaliteitsbewaking en kennis overdragen
Met zijn dienstverlening wil Immo Francois zich dan ook de komende jaren verder onderscheiden. “En daar wil ik blijven over waken, maar dan moet ik er meer tijd voor kunnen vrijmaken. Daarom heb ik beslist de leiding van de kantoren in Brugge, Oostkamp en Varsenare uit handen te geven. Ik blijf wel nog aanwezig om vanuit het hoofdkantoor in Brugge onze strategische krijtlijnen uit te zetten. Tegelijk wil ik mijn kennis nog meer gaan inzetten om mijn collega’s te begeleiden. Zeker in een grootstedelijke omgeving, waar we meer voet aan de grond willen krijgen, kan mijn ervaring een meerwaarde voor hen zijn. Zo zal ik ons volgende kantoor in Brussel helpen opstarten.”

Over de aanstelling van Kenjiro twijfelde Dries alvast geen moment. “Hij ademt alles waar Immo Francois voor staat en heeft ruim zes jaar ervaring als vastgoedmakelaar. In Diksmuide was hij zelfs de beste in- en verkoper uit de regio. Bovendien heeft hij een specifieke expertise in nieuwbouw en projectontwikkeling. Die markt willen we in Brugge verder bespelen.”

De 28-jarige Kenjiro is dus niet aan zijn proefstuk toe. “Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik deze kans krijg en mee kan schrijven aan ons succesverhaal. Brugge is dan wel een vrij competitieve markt, intussen woon ik vlakbij en ken ik de regio vrij goed. Bovendien heb ik de steun van de hele groep achter me. Dat sterkt me nog meer in mijn geloof dat ik hier in mijn missie zal slagen. Samen met mijn collega’s wil ik Brugge en omstreken fluogroen kleuren”, aldus een ambitieuze Kenjiro Waeles.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.