Home > +28°? Geen paardenkoetsen in Oostende

+28°? Geen paardenkoetsen in Oostende

Geschreven op 23 juni 2020 om 15:52 door Mario De Wilde

Vorig jaar werd de regelgeving over de paardenkoetsen gewijzigd. Dierenwelzijn staat daarbij centraal. Bij temperaturen boven de 28°C, mogen de koetsen niet meer uitrijden, ter bescherming van de paarden. Met de zomer en de warme dagen in het vooruitzicht, zijn deze regels opnieuw van kracht.
Omdat Oostende een diervriendelijke stad is, werd vorig jaar de verouderde reglementering voor koetsiers onder de loep genomen. Deze regelgeving werd aangepast en houdt rekening met dierenrechten en -welzijn.

Geen koetsen bij +28°C

Bij temperaturen hoger dan 28°C geldt er opnieuw een totaalverbod op het uitrijden van koetsen. Zolang de temperaturen te hoog zijn, blijven de paarden beter op een schaduwrijke plaats, op stal of in de weide. Afhankelijk van specifieke weersomstandigheden, kan dit ook beslist worden bij lagere temperaturen.

Rustdag

Verder is het enkel toegelaten om volwassen en fysiek geschikte dieren voor te spannen. Tijdens de werkdag moeten de paarden regelmatig vers water en gezonde voeding krijgen. Op zonnige dagen onder de 28°C moeten de paarden af en toe verfrist worden met water. Na een werkdag moeten de paarden twee dagen kunnen rusten. Ook dit jaar zal Stad Oostende dit samen met de diereninspectie en de milieupolitie opvolgen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.