Home > 28.500 gerechten op twee dagen geproefd op Ostendaise North Sea Food Fest

28.500 gerechten op twee dagen geproefd op Ostendaise North Sea Food Fest

Geschreven op 23 juni 2025 om 10:29 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend was het Zeeheldenplein opnieuw het centrum van culinair genieten met de elfde editie van Ostendaise – North Sea Food Fest. In een zonovergoten sfeer genoten meer dan 14.000 bezoekers van alles wat de Noordzee en de Oostendse gastronomie te bieden hebben. Met 28.500 geserveerde gerechten werd het succes van vorig jaar geëvenaard.

Zaterdag en zondag vond Ostendaise – North Sea Food Fest plaats op het Zeeheldenplein in Oostende. Meer dan 14.000 bezoekers kwamen af op het culinaire evenement, waar in totaal 28.500 gerechten werden geserveerd met Noordzeevis als het centrale product. 24 gerechten van Oostendse restaurants, gecombineerd met desserts, een apero-eiland, een premium wijnbar van de Oostende wijnsommeliers konden bezoekers en inwoners duidelijk overtuigen.

Het festival is niet alleen een culinair feest, maar ook een sterk verbindend moment tussen Oostendenaars, bezoekers en tweedeverblijvers. Het is een uniek platform waar lokale vissers, chefs en horecazaken elkaar versterken. Door bewust in te zetten op minder bekende Noordzeevis, vergroot het festival niet alleen de vraag naar duurzame vangst, maar stimuleert het ook restauranthouders om deze soorten permanent op hun kaart te zetten. Tijdens het festival stonden er 17 verschillende vissoorten op het menu.

Culinair hoogtepunt aan de kust

Voor het eerst waren sterrenchefs Willem Hiele en Dimitri Proost (HAUT) aanwezig op het festival. Samen met 22 andere toprestaurants toonden ze hun creativiteit en vakmanschap. Dankzij de curatie van Gault&Millau bleef de kwaliteit op topniveau, met verfijnde gerechten aan toegankelijke prijzen van 8 of 10 euro.

Aanbod

Naast gerechten met Noordzeevis was er ook plaats voor vegetarische en veganistische creaties, een desserteiland met vier unieke dessertcreaties, een specialty coffee corner en stijlvolle foodpairings aan de wijn-, en champagnebars. Het gepersonaliseerde Ostendaise-glas ontworpen door Eva Mouton, in samenwerking met Omer, bleek een echte publiekslieveling én verzamelobject.

Duurzaamheid als rode draad

Ostendaise – North Sea Food Fest blijft inzetten op duurzaam organiseren: eigen bestek of een betalende bestekset ter plaatse, herbruikbare materialen, samenwerking met lokale leveranciers en een volledig cashless betaalsysteem maakten ook deze editie toekomstgericht én gebruiksvriendelijk.

Enkele cijfers

Bezoekers: meer dan 14.000

Gerechten geserveerd: 28.500

Deelnemers: 24 Oostendse toprestaurants, 4 Oostendse zaken die desserts voorzien, premium wijnbar en Oostendse oesterbar

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.