Home > 25 leerlingen werkten op YOUCA-dag voor stadsbestuur van Menen

25 leerlingen werkten op YOUCA-dag voor stadsbestuur van Menen

Geschreven op 21 oktober 2022 om 08:50 door Mario De Wilde

“Ieder jaar engageren zich meer dan 15.000 leerlingen om op YOUCA-dag tijdens de schooluren te gaan werken. Hun loon, 55 euro per leerling, gaat naar sterke jongerenprojecten wereldwijd. Bij onze organisatie zijn vandaag 25 leerlingen aan de slag”, zegt een enthousiaste schepen van Noord-Zuid Kasper Vandecasteele.

YOUCA is een vzw voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. De vzw maakt hen bewust van belangrijke maatschappelijke uitdagingen en ondersteunt jongeren in hun engagement. YOUCA zorgt voor unieke ontmoetingen met impact op het culturele, zakelijke en publieke leven, zoals vandaag op de YOUCA-dag.

Schepen Vandecasteele: “Dit jaar steunt YOUCA jongeren die in Oeganda, Ecuador en Burkina Faso werken rond duurzame voeding. Rikolto leert hen daar de vaardigheden om van hun project een succes te maken. Zo zorgen ze voor de planeet, zorgen ze ervoor dat mensen hun dromen kunnen realiseren en zorgen ze voor een stabiel inkomen voor een hoop jongeren.” Gisteren waren op de YOUCA-dag maar liefst 25 leerlingen (uit het vierde tot en met het zevende jaar secundair onderwijs) uit de regio actief binnen de eigen organisatie.

“Dergelijke ervaringen zijn waardevol binnen onze organisatiecultuur. Tegelijk is het een ideale gelegenheid om jong potentieel over de vloer te krijgen. We bieden de jongeren een aangename dag, waarbij ze onze werking leren kennen. Door hen de ruimte te geven voor een eigen creatieve insteek, kunnen wij ook zelf nieuwe inzichten uit deze dag halen”, vult schepen van Personeel Angelique Declercq aan.

Een greep uit de diverse werkplekken (en YOUCA-taken) binnen Stad Menen waar de leerlingen actief waren: Bibliotheek (de bib promoten via insta-stories), Sociale dienst (voedselbedeling in de sociale kruidenier Toemaatje, crisiswoningen en lokaal opvanginitiatief, brugfiguur), De Pelikaan (bakken/kokerellen met onze cliënten met een verstandelijke beperking, hen een dag vol muziek bezorgen), WZC Andante en Ceres (bedeling ontbijt, praatje slaan met bewoners, creatieve activiteit organiseren voor de bewoners) en andere stadsdiensten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.