Home > 25-jarige Brass Band Leieland brengt kindervoorstelling ‘Boem Retteketet!’ naar Moorsele

25-jarige Brass Band Leieland brengt kindervoorstelling ‘Boem Retteketet!’ naar Moorsele

Geschreven op 16 februari 2022 om 13:26 door Mario De Wilde

Dit jaar bestaat Brass Band Leieland precies 25 jaar. Voor dit jubileumjaar wil de band eens buiten de platgetreden paden treden en organiseert ze een kindervoorstelling. Jaar na jaar worden records gebroken in het aantal inschrijvingen in de muziekacademies. Kinderen kiezen echter vaker voor piano, gitaar of nieuwere richtingen zoals jazz/pop/rock. Het aantal inschrijvingen voor koperblazers volgt deze stijgende trend niet. Benjamin Verstraete: “We hopen die trend, toch zeker op lokaal vlak, te kunnen keren. Voor de kindervoorstelling werkt de band samen met Jeroen Spillebeen, leraar woordkunst aan de SAMW Menen en STAP Roeselare. De voornaamste doelgroep van de voorstelling zijn kinderen van 6 tot 8 jaar, maar iedereen is welkom.

Waar?

Zondag 13 maart 2022 om 14u in OC De Stekke Moorsele (Wevelgem)

Wat? Boem Retteketet! Een interactieve kindervoorstelling

De muzikanten van Brassband Leieland zijn een gezellige groep vrienden. Ze komen elke week samen om te repeteren voor hun grote concert. Op een dag krijgen ze echter slecht nieuws. Hun repetitielokaal werd verkocht aan een rijke zakenman die van plan is om er een groot hotel te bouwen! Zullen de muzikanten hun repetitielokaal kunnen redden? En zal het concert kunnen doorgaan? Deze interactieve kindervoorstelling neemt je mee in de wondere wereld van de brass band, laat je zien wat muzikanten uit hun instrument toveren en hoe ze samen knallen onder begeleiding van hun dirigent.

Brass Band Leieland?

Brass Band Leieland is opgericht als brassband in Britse stijl met als doel de koperblaasmuziek te promoten in eigen streek en daarbuiten. De band streeft ernaar om zijn niveau steeds te verhogen en speelt sinds 2012 in de kampioensdivisie. Leieland staat onder de deskundige leiding van Sam Werbrouck. De leden zijn koperblaasliefhebbers van het zuiverste water: nagenoeg iedereen combineert zijn of haar lidmaatschap bij een fanfare of harmonieorkest uit de Zuid-West-Vlaamse regio met een vast zitje in Brass Band Leieland. De gedrevenheid en de vakkennis van de dirigent en het aanstekelijke enthousiasme van de muzikanten staan garant voor succesvolle en gesmaakte optredens.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.