Home > 23 extra West-Vlaamse busstroken voor taxi’s en privébussen

23 extra West-Vlaamse busstroken voor taxi’s en privébussen

Geschreven op 29 april 2020 om 11:14 door Mario De Wilde

Nog voor de zomer worden er in West-Vlaanderen 23 nieuwe busstroken opengesteld voor taxi’s en bussen van privéondernemingen. Dat brengt het totaal in de provincie op 54. Dat blijkt het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Maertens juicht de maatregel toe: “Het openstellen van busbanen zorgt voor een snellere doorstroom voor privébussen en taxi’s. Het past in de poging om meer mensen te verleiden tot snel en comfortabel collectief vervoer in plaats van de eigen wagen.”

In West-Vlaanderen komen er 23 nieuwe stroken met samen een totale lengte van 4,367 km. De lengte van de busstroken varieert van 64 meter tot 520 meter. Bert Maertens: “Er komt een aangepaste strook in de Kortrijkstraat in Menen en één in de Menenstraat in Wevelgem. In Harelbeke worden op de N043 vier busbanen opengesteld. Kortrijk krijgt dan weer 11 aangepaste busbanen, waarvan drie op de Doorniksesteenweg, twee in de Condédreef en zes op de R036. In Ardooie komen er drie busstroken in de Oostlaan vrij voor privébussen en taxi’s. In Roeselare gaat het om drie stroken op de Brugsesteenweg. Alle stroken krijgen normaliter nog voor de zomer aangepaste signalisatie. Al kunnen de COVID-19 maatregelen mogelijk nog voor wat vertraging zorgen.”

17 kilometer aangepaste busstroken

Met 23 nieuw opengestelde stroken komt het totaal in West-Vlaanderen op 54. Samen gaat het om een afstand van 17,3 kilometer. “Van de 31 stroken die al zijn aangepast, liggen er 16 in Brugge. Vier stroken vinden we op de Blankenbergse Steenweg tussen Blankenberge en Zuienkerke. Ook Oostkamp telt er één, in de Kortrijksestraat. Op de N33 die loopt langs Oostende, Gistel en Middelkerke zijn er drie aangepaste stroken. In Oostende is er een speciale busstrook op de Elisabethlaan en één in de Troonstraat. Op de N8 tussen Oostduinkerke en Veurne vinden we vier aangepaste busstroken. Tenslotte is er ook in de Diksmuidseweg in Ieper een strook die openstaat voor bussen van privéondernemingen”, besluit Bert Maertens.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.