Home > 21.000 deelnemers: winnaars 37ste Davidsfonds Zomerzoektocht in Roeselare en Zonnebeke bekend

21.000 deelnemers: winnaars 37ste Davidsfonds Zomerzoektocht in Roeselare en Zonnebeke bekend

Geschreven op 9 oktober 2023 om 17:05 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend maakte Davidsfonds de winnaars van de 37ste editie van de Zomerzoektocht bekend. Ruben Maes uit Verrebroek veroverde de eerste plaats bij de klassieke zoektocht, terwijl de familie Matton uit Merelbeke de eerste plaats van de familiezoektocht in de wacht sleepte. De
Zomerzoektocht vond dit jaar plaats in Zonnebeke en Roeselare. Afgelopen zomer vond de 37ste editie van de Davidsfonds Zomerzoektocht plaats. Jaarlijks kan de Zomerzoektocht rekenen op duizenden deelnemers uit heel Vlaanderen. Dat was ondanks de natte zomer ook dit jaar niet anders; er waren namelijk zo’n 21.000 deelnemers. Algemeen directeur van Davidsfonds Kris Opdedrynck: “Onze ambitie is om mensen samen cultuur te laten beleven. Daar is dit initiatief ideaal voor.

De deelnemers ontdekken een stukje Vlaanderen en haar cultuur op een ontspannende en toegankelijke manier.” Ondertussen zijn de zes winnaars bekend. Hoofdwinnaars zijn Ruben Maes uit Verrebroek en Niels Matton uit Merelbeke, beiden trouwe zomerzoektochters.
Begeerd prijzenpakket
De hoofdwinnaars kregen een mooi prijzenpakket. Natuurlijk werden er ook leuke prijzen voorzien voor de tweede en derde plaats in iedere categorie. Naast lokale specialiteiten en boeken, werden de winnaars verwend met onder andere een reischeque van Davidsfonds Cultuurreizen, een fotoshoot, een Green Egg en overnachtingsarrangementen in respectievelijk het Park Hotel, R&Breakfast en De Bonte Os.
Roeselare en Zonnebeke
“De Davidsfonds zomerzoektocht was de hele zomer lang erg zichtbaar met groepjes enthousiaste zoektochters die zich een weg door de beide centra, het Zonnebeekse Kasteeldomein en Roeselaarse Krottegem baanden. In totaal verkocht het Davidsfonds een kleine 3.000 zoektochtpakketten.” Aldus Joachim Jonckheere, schepen van Zonnebeke, en Matthijs Samyn, schepen van Roeselare. De juiste antwoorden van Zomerzoektocht 2023 zijn vanaf nu terug te vinden via www.davidsfonds.be/zomerzoektocht.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.