Home > 18de editie van Kerstival in Sint-Kruis (18-19 december) met gevarieerd programma

18de editie van Kerstival in Sint-Kruis (18-19 december) met gevarieerd programma

Geschreven op 3 december 2021 om 11:15 door Mario De Wilde

Na een bewogen jaar 2020, zijn de organisatoren van Kerstival in Sint-Kruis bij Brugge bijzonder blij iedereen dit jaar terug te mogen verwelkomen op hun warme evenement tijdens het weekend voor Kerstmis. En jawel, tot nader orde is Kerstival terug! Zet alvast deze datum in uw agenda: zaterdag 18 en zondag 19 december 2021. Er wordt dit jaar gespaard voor het goede doel Kantelwonen, een cohousing project voor kwetsbare mensen op site ‘t Couvent.

Kerstival aan zijn 18de editie

Op zaterdagavond 18 december is er een Kerstconcert met verhaal door Inclusiekoor Cantare Con Amore en het Foton koor o.l.v. Elke Poppe met pianisten: Paul Kindt en Stefan Vaes. Nico Blontrock zal een kerstverhaal ‘’Voor de kind’ brengen, verteld in het West-Vlaams dialect.

Kaarten voor de ING Kerstconcert te koop aan 10€ in VVK en 15€ ADD bij volgende adressen:
• Luc Van Maele – Akkerstraat 39, St-Kruis 0478 74 11 99 of tickets@kerstival.be
• MWWW – Martin Claeys, Brieversweg 365, St-Kruis 0477 65 54 36
• Bodice Lingerie – Boogschutterslaan 42, St-Kruis

Op zondag 19 december is er een gevarieerd namiddagprogramma aan vanaf 14u30 en dit voor zowel klein als groot. Duo Crescendo trapt deze editie af met hun sfeermuziek. Daarna volgt , de plaatselijke band ‘Perfect Match’ die ons zal opwarmen in een kerstsfeer. Het kinderkoor Mozaïek, olv Lies Haerynck, verzorgt een kerstconcert en zingt mee met ‘St-Kruis zingt kerstliederen’ o.l.v. Nico Blontrock. We sluiten af met een optreden van Vlaamse artiest Luc Steeno. Het volledige programma kunt u raadplegen op onze website www.kerstival.be of facebook.com/kerstivalstkruis

Vele verenigingen en organisaties werken mee

KERSTIVAL is een vertrouwde kersthappening op het kerkplein van Sint-Kruis, mogelijk gemaakt door een samenwerking van vele organisaties maar ook dankzij de steun van vele sponsors, jeugdbewegingen, sociale organisaties en vrijwilligers.
Vele verenigingen en scholen waren erbij vanaf het begin. Kerstival wordt dan ook mogelijk gemaakt door een samenwerking van Unizo, Beweging.net, instituut MIA,, basisschool Mozaïek, Kantelberg, De zonnetuin,, kinderopvang Mariawende, petanque club De Gulden Kamer en het feestcomité van Sint-Kruis.

Ze worden ook ondersteund door Stad Brugge en Mintus, woon- en zorgcentrum Van Zuylen. Vele winkeliers uit St-Kruis steunen kerstival 2021. Je kunt ze ontdekken in de brochure die in december wordt verdeeld over gans Male en St-Kruis.

Alles zal verlopen volgens de covid regels. Op al onze activiteiten zullen we vragen om uw covid pas te tonen. Naast de gezellige kerstsfeer wordt er ook gespaard voor een GOED DOEL. Dit jaar sparen we voor KANTELWONEN – een cohousing project op site ’t Couvent van WZS Kantel. “ Welzijnsschakel KANTEL vzw (WZS Kantel vzw) heeft als doelstelling kwetsbare mensen te versterken. Zo organiseert ze reeds activiteiten zoals de KANTELKANTINE waar met voedseloverschotten vegetarische maaltijden bereid worden, alsook de KANTELKLAS waar huiswerkbegeleiding voor lagere schoolkinderen aangeboden wordt. Wonen is een grondrecht voor iedereen. WZS Kantel vzw wil hieraan meehelpen door een cohousingproject voor kansarme gezinnen te realiseren in Sint-Kruis Brugge (Male). De gebouwen van het klooster op de site van ’t Couvent (Kannunik Decoeneplein 2) komen vrij en WZS Kantel vzw wil er 5 woningen realiseren. We beogen een sociale mix voor jong en oud, arm en bemiddeld, personen met en zonder beperkingen, alleenstaanden en gezinnen met kinderen maar ook mensen afkomstig van hier en van vreemde landen.

Foto Bart Tanghe

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.