Home > 180 Bruggelingen uit zes woonzorgcentra maken ex voto’s voor Reiefestival

180 Bruggelingen uit zes woonzorgcentra maken ex voto’s voor Reiefestival

Geschreven op 19 juli 2023 om 07:35 door Mario De Wilde

Van 18 tot en met 20 augustus vindt in Brugge de eerste editie van het Reiefestival plaats. Dit driejaarlijkse festival slaat een brug tussen erfgoed en hedendaagse podiumkunsten. Veertien nationale en internationale makers en kunstenaars maken unieke creaties geïnspireerd door het thema ‘Geloof’ en het rijke erfgoed van Brugge. Bruggelingen en bezoekers kunnen zich verwachten aan een goed gevuld programma met grote kleppers en opkomend talent op en rond de reien gespreid over drie dagen.

De voorbereiding is al volop aan de gang, zo mocht blijken gisteren op de persconferentie Brugge Plus en het stadsbestuur van Brugge. Dat ging door in woonzorgcentrum Westervier in Sint-Kruis en die locatie was niet toevallig gekozen want 180 bewoners van Brugse woonzorg- en dagcentra zijn al druk in de weer met het maken van ex voto’s voor de processie P.G.R. (Pro Gratia Recepta) van de Italiaanse kunstenares Azzurra De Gregorio op 20 augustus tijdens het Reiefestival. Franky Demon, voorzitter Brugge Plus en Nico Blontrock, schepen van Cultuur staken hun bewondering niet onder stoelen of banken bij het zien van de vele figuurtjes in karton, parels en lint.

Het programma van het Reiefestival bestaat uit 14 unieke creaties, samen goed voor meer dan 50 speelmomenten. Op dat uitgebreid programma komen we later zeker nog terug.  De creaties werden gekozen uit meer dan 100 inzendingen na de lancering van een open oproep. Er zijn zowel gratis als betalende voorstellingen. In het festivalcentrum in Salon Arents (Dijver 16) kan je terecht voor tickets, info of om iets te drinken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.