Home > 170 genodigden voor ‘Get Together in stijl’ van Brugse hotelvereniging

170 genodigden voor ‘Get Together in stijl’ van Brugse hotelvereniging

Geschreven op 14 december 2022 om 13:01 door Mario De Wilde

Hotels Regio Brugge vzw heeft afgelopen zondag, na twee jaar gedwongen coronastilte, een mooie traditie verder gezet en hun jaarlijkse nieuwsjaarsdiner “Get Together” gevierd in het congrescentrum BMCC. De ruim 170 genodigde hoteliers en stakeholders kregen van voorzitter Dimitri Thirion te horen welke grote uitdagingen de voorbije jaren bestreden werden, alsook wat de dichte toekomst zal brengen. Zijn bemerking inzake de limiet op wat een hotelgast aan stadsbelasting wil betalen werd op instemmend geknik onthaald door zijn publiek.

Schepen Mieke Hoste mocht op haar beurt de troeven en verwezenlijkingen toelichten betreffende de werking van Toerisme Brugge. Ook burgemeester Dirk De Fauw was zichtbaar trots en opgelucht te melden dat het overgrote deel van de hotels de zware storm van de voorbije jaren overleefd hebben. De toekomst ziet er mooi uit, met de opening van Brusk als uitschieter op dit vlak. Het belangijke evenwicht tussen de lokale bevolking en de toerist werd aangehaald en op applaus onthaald. Mevrouw Sarah Cornand mocht als gastvrouw van het BMCC het podium vervolledigen met een overzicht van de reeds georganiseerde congressen en events. Vervolgens gaf ze ons ook een positieve blik op het goed gevulde orderboek van 2023, waarna de voorzitter het feest officieel opende.

Vijf Brugse toprestaurants zorgden met hun culinaire creaties onder de coördinatie van Jan Baptist Deldycke (Traiteur Deldycke) voor een uitstekende sfeer: De Mangerie, Patrick Devos, Tanuki, Julia’s en Morning Star. Chocolatier Pol Depla sloot af met zijn befaamde pralines.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.