Home > 17 horecazaken om bezoekers culinair te verwennen op Kok@Zee in De Haan

17 horecazaken om bezoekers culinair te verwennen op Kok@Zee in De Haan

Geschreven op 14 juni 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

Producten van eigen bodem, absolute topchefs en de zee vlakbij: dat zijn de ingrediënten voor Kok@Zee in De Haan. Dit culinaire evenement heeft op woensdag 10 juli 2024 al voor de zevende keer plaats in Parkdomein La Potinière. Marleen De Soete, schepen van toerisme en lokale economie: “Voor dit evenement bundelden landbouw, gastronomie en lokale handelaars hun krachten. Bezoekers kunnen genieten van een ruime keuze aan heerlijke en originele gerechten, bereid met streekproducten door lokale koks. De chefs stelden hun gerechten speciaal voor Kok@Zee samen.”

Ze kregen hiervoor opnieuw hulp van drie coaches. Seaweedchef Donald Deschagt van restaurant Le Homard et La Moule, bekend om zijn pionierswerk met zeegroenten, stimuleerde de deelnemers om dit bijzondere ingrediënt te gebruiken. Lieven Elewaut, chef-kok en uitbater van restaurant Casanova, legde de nadruk op het werken met lokale producten, terwijl duurzaamheidsconsulent Guido Francque toezag op de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van het evenement.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Kok@Zee. Er worden uitsluitend herbruikbare borden en bestek gebruikt. Bezoekers betalen 1 jeton als waarborg voor hun bord en bestek, die ze terugkrijgen bij het inleveren. Zo blijft het evenement afvalvrij. “Daarnaast steunt de organisatie ook dit jaar enkele lokale goede doelen”, vervolgt De Soete. “Overgebleven jetons kunnen in de collectebus bij de kassa worden gedeponeerd om deze doelen te ondersteunen.”

Om lange wachtrijen te vermijden, kun je vanaf 1 juli de jetons op voorhand kopen bij de dienst Lokale Economie in het gemeentehuis, of in de infokantoren in De Haan en Wenduine.

Meer info: kokatzee.be – www.facebook.com/kokatzee

Deelnemers:

Traiteur Maison Rosae
Bistro De Kruidenmolen
G&V Fine Foods
Jef’s Grill Restaurant
Kok Sur Mer
Bistro Culimare
Restaurant L’Espérance
Hans Knudde
De Witte Doorn
Reigershof
De Living
Wenbrew Beer Company
Brasserie La Potinière
Koffie Kàn
Maison Jeannine
Bakkerij Bruut
Bakkerij Petris

Praktisch:

Woensdag 10 juli 2024 11-22u
Parkdomein La Potinière, Leopoldlaan 13, De Haan
€ 8 per gerecht
Jetons zijn te koop aan de kassa en in voorverkoop vanaf 1 juli 2024 in de toeristische infokantoren of bij de dienst lokale economie

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.