Home > 160 mensen aan Langste Tafel in de Papaverwijk en de Eeckhoutmolenwijk in Langemark

160 mensen aan Langste Tafel in de Papaverwijk en de Eeckhoutmolenwijk in Langemark

Geschreven op 5 juli 2024 om 11:58 door Mario De Wilde

In maart 2023 werd een buurtanalyse gehouden in de Papaverwijk en de Eeckhoutmolenwijk in het kader van de opstart van het Lokaal Dienstencentrum De Stek. Hierin werden thema’s zoals leefbaarheid, zorg, buurthulp, veiligheid, … bevraagd. Uit de resultaten bleek dat beide wijken meer burencontact zouden willen. Meer dan de helft van de bevraagde mensen in deze wijken was van mening dat een buurfeest hierbij zou helpen.

Met het organiseren van een langste tafel gaf het lokaal dienstencentrum hiervoor een eerste aanzet. In de Papaverwijk vond de langste tafel plaats op woensdag 5 juni 2024 en daar konden we 104 deelnemers verwelkomen. De langste tafel in de Eeckhoutmolenwijk werd op woensdag 3 juli 2024 georganiseerd waar er een 60-tal aanwezigen waren. Met een koffie, een frisdrankje en een ijsje gaf het de buurtbewoners de kans om elkaar te ontmoeten.

Het was een laagdrempelig ontmoetingsmoment waarbij de resultaten van de buurtanalyse werden teruggekoppeld en waarbij er ook kennis kon worden gemaakt met verschillende diensten van het lokaal bestuur zoals LDC De Stek, Thuishulp De Wissel, Team ontspannen en de sociale dienst.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.