Home > 16 dames van Ladies’ Circle Waregem schenken recordopbrengst aan 25 goede doelen

16 dames van Ladies’ Circle Waregem schenken recordopbrengst aan 25 goede doelen

Geschreven op 18 april 2023 om 08:03 door Mario De Wilde

Ladies’ Circle Waregem heeft er opnieuw een schitterend werkjaar op zitten. De zestien actieve ladies organiseerden op 6 oktober 2022 de exclusieve avant-première van de film Zillion te Kortrijk.  Op het event waren 650 sponsors en genodigden aanwezig, alsook de regisseur Robin Pront en acteurs Matteo Simoni, Charlotte Timmers en Jonas Vermeulen. “Dankzij onze gulle sponsors, de vele aanwezigen op ons fundraising event en het harde werk van onze ladies, realiseerden we dit jaar een recordopbrengst van méér dan 50.000 euro. Met dit bedrag kunnen we maar liefst 25 goede doelen ondersteunen”, aldus de fiere voorzitster Annelies Willemyns. “Enkele vaste waarden zijn o.m. voedselbedeelpunt ’t Kelderke, MPI Pottelberg en VIBSO Waregem.

Als het over inclusie gaat, kan Vlaanderen een duwtje in de rug gebruiken. Zo steunen we VZW De Ouders die een belevingsspel wil ontwikkelen om kinderen met een beperking samen te brengen om elkaars’ wereld te ontdekken, en kan VIBSO Waregem met onze steun een mini ICT-laboratorium op maat van de jongeren uitwerken, waar hand- en digitale vaardigheden kunnen gecombineerd worden. Op deze manier worden de jongeren leerkansen aangeboden die hen helpen te integreren in het werkveld en de maatschappij.

Nieuwe projecten die steun kunnen genieten, zijn o.m. STERKK, die zorgt voor een beweegtraject voor ex-kankerpatiënten na de oncologische revalidatie, VZW Victor, die fantastisch werk verricht voor personen en hun gezinnen met autisme, steun aan scholen in hun strijd tegen de lege brooddozen en de Syrisch-Orthodoxe kerkgemeenschap, die getroffen families van de aardbeving in Syrië door de moeilijke periode heen helpt.”

Op deze manier hoopt de club het verschil te maken. Ladies’ Circle is een dynamische serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar. Onder het motto “friendship and service” organiseren ze – naast de maandelijkse vergaderingen – jaarlijks een groot event om haar sociale doelen blijvend te kunnen ondersteunen.

Afgelopen weekend vond de machtsoverdracht plaats binnen de club, waarbij Annelies Willemyns de fakkel na een succesvol jaar doorgaf aan Julie Van Acker. “Dit najaar organiseren we opnieuw ons tweejaarlijks benefietfeest. Dit zal doorgaan op zaterdag 25 november bij Renson te Kruisem en belooft wederom een topeditie te worden.”

Meer info over Ladies’ Circle Waregem op hun vernieuwde website: https://www.lc40waregem.be . 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.