Home > 150 leerkrachten Gemeentescholen Zwevegem op kick-off van nieuwe leerplan OVSG LeerLokaal

150 leerkrachten Gemeentescholen Zwevegem op kick-off van nieuwe leerplan OVSG LeerLokaal

Geschreven op 1 september 2023 om 06:31 door Mario De Wilde

Een uitzonderlijke gebeurtenis in Gemeentepunt Zwevegem op woensdag 13 september, toen maar liefst 150 leerkrachten van de Gemeentescholen van Zwevegem samenkwamen om kennis te maken met het gloednieuwe LeerLokaal leerplan en hun steun te verlenen aan deze baanbrekende vernieuwing van het leerplan van het OVSG. De Gemeentescholen van Zwevegem (inclusief Gemeenteschool Zwevegem, Gemeenteschool Heestert, Gemeenteschool Zwevegem-Knokke, Gemeenteschool Sint-Denijs en Klim-op Gemeenteschool voor Buitengewoon Basisonderwijs) hebben een sterke reputatie opgebouwd in de gemeenschap van Zwevegem. Ze staan bekend om hun inzet voor kwalitatief onderwijs dat afgestemd is op de behoeften van de lokale leerlingen.

Op deze bijzondere bijeenkomst kregen de leerkrachten de kans om gedurende een drie uur durende kick-off het nieuwe LeerLokaal leerplan te verkennen en te omarmen. LeerLokaal, ontwikkeld door OVSG (Onderwijs van Steden en Gemeenten), legt de nadruk op totale persoonlijkheidsontwikkeling, kenniscreatie, continue ontwikkeling, samenhang en de begeleiding van leerlingen. Dit innovatieve leerplan is ontworpen om kinderen voor te bereiden op de uitdagingen van de moderne wereld en hen te helpen een brede kijk op de wereld te ontwikkelen.

De energie en het enthousiasme van de aanwezige leerkrachten waren duidelijk voelbaar. Ze omarmden de kans om bij te dragen aan de toekomst van het onderwijs in Zwevegem en toonden hun sterke betrokkenheid bij de gemeentescholen. Het gemeentelijk onderwijs van Zwevegem staat duidelijk sterk en is vastbesloten om te blijven groeien en zich aan te passen aan de veranderende onderwijsbehoeften van de gemeenschap.

Het LeerLokaal leerplan zal nu worden geïntegreerd in de Gemeentescholen van Zwevegem. Deze bijeenkomst markeert een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van het lokale onderwijs in Zwevegem en onderstreept de vastberadenheid van de gemeentescholen om de leerervaring van hun studenten te verbeteren en verder te streven naar vernieuwing en versterking van het onderwijsaanbod.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.