Home > 150 belangstellenden. Er lagen dus echt wel schatten op Middelkerkse zolders

150 belangstellenden. Er lagen dus echt wel schatten op Middelkerkse zolders

Geschreven op 12 oktober 2022 om 09:16 door Mario De Wilde

Middelkerke beleefde afgelopen weekend zijn eerste editie van ‘Schatten op Zolder’ en dat bracht meteen veel (schoon) volk naar De Branding, en sommigen bleken ook echte schatten bij te hebben. Wat dacht je van vier gouden zakhorloges van 18 karaat, waarde tussen de 7.000 en 10.000 euro? De eigenaar was ooit verteld dat het “misschien goud” kon zijn. Iemand bracht een viool mee. Er was wat werk aan maar het bleek een waardevol stuk uit 1742, gesigneerd door de maker. Waarde? Tussen 4.000 en 6.000 euro.

Middeleeuws spinpotje
Ook een topstuk: een 19e eeuws bronzen beeld uit Sint-Petersburg, waarde tussen de 5.000 en de 10.000 euro.
Niet alle waardevolle stukken brengen veel geld op. Ze hebben dan eerder historische waarde of zijn gewoon leuke objecten. Zo kwam er iemand langs met een middeleeuws spinpotje uit de 15e eeuw. Daarin zat vet waarmee de spinsters hun vingers inwreven; of een bronzen Boeddhabeeldje, gevonden tijdens opgravingen, met verborgen erotische lading, wat het meteen in waarde deed verdubbelen.

Volgende editie
Er kwamen zo’n 150 mensen opdagen, allemaal in blijde verwachting, en allemaal kregen ze van de experten een schatting, goede uitleg of een mooi verhaal mee naar huis. Sommigen werden aangenaam verrast, anderen stonden terug met de voeten op de grond. Zoals iemand het laconiek verwoordde bij het naar buiten gaan: ik zal morgen opnieuw moeten gaan werken. Op naar een volgende editie!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.