Home > 140 kinderen van 3 tot 12 jaar nemen deel aan Taalkamp Nederlands in Roeselare

140 kinderen van 3 tot 12 jaar nemen deel aan Taalkamp Nederlands in Roeselare

Geschreven op 18 augustus 2023 om 07:43 door Mario De Wilde

Zo’n 140 kinderen van 3 tot 12 jaar nemen deel aan allerhande toffe activiteiten, waarbij ze veel Nederlands horen en gebruiken. ’s Morgens begeleiden leerkrachten de kinderen om hun Nederlands op een actieve manier te oefenen. In de namiddag staan er heel wat talige spelactiviteiten gepland. Het thema van dit jaar is ‘Het Magische Circusatelier’. Een team van 27 medewerkers staat dagelijks klaar om de kinderen een leerrijke ervaring te bezorgen. Het Taalkamp Nederlands gaat door in SBS De Brug, Brugsesteenweg 75, 8800 Roeselare

De deelnemers aan het Taalkamp Nederlands sluiten hun week af met een show voor de ouders. De kinderen regisseren de show zelf en zijn trots om te tonen wat ze allemaal geleerd hebben tijdens het taalkamp. De show gaat door van 14 u. tot 15.30 u. in SBS De Brug. Een ideale afsluiter van een plezante week!

In TRAX komen 30 anderstalige jongeren van 12 tot 12 jaar samen om het vrijetijdsaanbod in regio Roeselare te verkennen. Onder begeleiding van leerkrachten wordt hun Nederlands bijgespijkerd, voor de start van het schooljaar.

TAALKAMP Nederlands en TAALSPURT zijn een organisatie van Stad Roeselare i.s.m. Arktos vzw en Groep INTRO (voor Taalspurt) met steun van de Vlaamse overheid voor de organisatie van Zomerscholen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.