Home > 14 onthaalouders van Damme in de bloemetjes gezet

14 onthaalouders van Damme in de bloemetjes gezet

Geschreven op 16 oktober 2023 om 15:02 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend nodigde het stadsbestuur van Damme haar onthaalouders uit voor een bedankingsmoment. Ze kregen een Damse cadeaubon en mochten een lezing bijwonen over zelfzorg, gegeven door Jessie Clarysse. Elke dag vertrouwen vele Damse ouders hun kinderen toe aan de onthaalouders in Damme. Ze zijn onmisbaar en maken een belangrijk deel uit van de eerste levensjaren van het kind. Om hen in de schijnwerpers te zetten organiseerde de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg) van 9 tot 15 oktober de Week van de Kinderopvang. In die week valt ook de Dag van de Onthaalouder, op 12 oktober.

Net voor het einde van de week, op vrijdag 13 oktober, werden de Damse onthaalouders uitgenodigd in OC De Lieve voor een bedankingsmoment. Ze kregen een lezing over zelfzorg en over een goede balans tussen werken en vrije tijd, gegeven door Jessie Clarysse. Het stadsbestuur schonk alle onthaalouders ook een Damse cadeaubon ter waarde van 60 euro. “De Week van de Kinderopvang is de uitgelezen kans om onze onthaalouders in de bloemetjes te zetten en onze waardering voor wat ze elke dag doen te tonen”, vertelt schepen van Gezinsbeleid en Kinderopvang, Britta Roelants.

In Damme zijn 14 onthaalouders actief. 4 daarvan werken zelfstandig. De 10 anderen zijn aangesloten bij Ferm of De Blauwe Lelie. “Onthaalouders spelen een cruciale rol bij de ontplooiing van jonge kinderen in hun eerste levensjaren. Ze verdienen voor hun zorgzame rol alle lof”, besluit burgemeester Joachim Coens.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.