Home > 13 wijkinspecteurs Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke met nieuwe e-bikes

13 wijkinspecteurs Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke met nieuwe e-bikes

Geschreven op 13 december 2022 om 08:37 door Mario De Wilde

De 13 wijkinspecteurs van de PZ Midow (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke) zijn uitgerust met nieuwe elektrische fietsen. Fietsenhandelaar Marc Tack uit de Gentstraat te Ingelmunster is de trotse leverancier. Negen fietshandelaars uit de regio dienden een voorstel in. Elke fiets werd getest waarna bleek dat de Dutch ID Phantom van Marc Tack het best beantwoordde aan de noden en wensen van de wijkinspecteurs.

“De vorige reeks fietsen was al een paar jaar oud en voor een wijkinspecteur is een fiets een essentieel vervoermiddel. De wijkinspecteur is zoveel mogelijk aanwezig op zijn of haar wijk. Daarom wilde de politiezone investeren in betere fietsen, die tegen een spreekwoordelijke slag of stoot kunnen”, aldus hoofdinspecteur Bert Van Quickelberghe. Bert trok dit dossier en pakte het heel pragmatisch aan. De 13 wijkinspecteurs werden allen bevraagd, er werd een interne werkgroep opgericht en de noden van op het terrein werden opgenomen in het bestek. Zo werd niet alleen de prijs in rekening gebracht maar ook de degelijkheid van het materiaal en het rijcomfort. Voor de effectieve levering dienden de wijkinspecteurs wel bijna 10 maanden te wachten.

“De levering van de fietsen liet wat op zich wachten, door de gekende crisis. Dat was op zich wat vervelend, maar we zijn nu heel blij dat de elektrische fietsen zijn geleverd. De wijkinspecteurs staan te popelen om ermee rond te fietsen in de wijken”. Aan het woord is hoofdinspecteur Katrien Van Vooren, die in de politiezone diensthoofd is van de wijkwerking. Katrien benadrukt dat het de bedoeling is de zichtbaarheid en aanspreekbaarheid te blijven verhogen en dat een degelijke fiets daartoe het juiste middel is.

Sedert enige tijd werden de 13 wijkinspecteurs ook uitgerust met een persoonlijk gsm-nummer. Zo kan elke burger steeds contact opnemen met zijn of haar wijkinspecteur om een bepaalde zaak te bespreken. PZ Midow wenst wel te benadrukken dat in dringende gevallen (dus als er politiehulp ter plaatse nodig is) steeds moet gebeld worden naar de noodcentrale via het gekende nummer 101. De e-mailadressen en gsm nummers van de wijkinspecteurs zijn terug te vinden via de website van de zone, via een eenvoudige zoekfunctie. Zo kan je makkelijk contact leggen met de wijkinspecteur van uw straat en een afspraak of gesprek regelen om uw niet dringend buurtprobleem aan te kaarten. Of de wijkinspecteur komt bij u ter plaatse, op de nieuwe fiets !
Foto: PZ Midow

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.