Home > 1,3 ha nieuw bos, goed voor 2800 bomen, voor het Sint-Andriesveld in Brugge

1,3 ha nieuw bos, goed voor 2800 bomen, voor het Sint-Andriesveld in Brugge

Geschreven op 22 februari 2024 om 14:08 door Mario De Wilde

Afgelopen zondag plantten de personeelsleden van Joris Ide Group 1,3ha nieuw bos aan in het Sint-Andriesveld te Brugge. De firma financiert ook de aanleg van het bos. Het gaat om een bebossing op private gronden van de familie de Busschere. Alles gebeurde onder deskundige begeleiding van de vzw Bosgroep Houtland. Het gebied is niet toegankelijk voor publiek maar wordt regelmatig opengesteld voor recreatieve organisaties.

De beplanting betreft een voormalige maïsakker in Europees beschermd natuurgebied, ruim twee voetbalvelden groot. Er gaan 2.800 bomen en struiken van 6 verschillende soorten de grond in. Zo zal een heel gevarieerd bos ontstaan met een grote meerwaarde voor dit prachtig groengebied. Albert de Busschere (boseigenaar): “Omdat nieuwe natuur creëren heel wat inspanningen vraagt, is deze hulp meer dan welkom.” Joris Ide Group produceert innovatieve staalproducten en telt meer dan 1.200 werknemers. Els Demeulenaere van Joris Ide Group:“In het kader van ons Planet Passionate programma hebben we duurzame ambities gesteld voor de komende 10 jaar. Tegelijk streven we ook naar een zinvolle bijdrage aan de VN- doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s), en de aanleg van bossen past helemaal in dit plaatje.”

De Bosgroep Houtland is een vereniging van 579 boseigenaars nabij Brugge, ondersteund door de Provincie West-Vlaanderen. Jan Goris: “Door samenwerking kan bosbeheer beter en efficiënter gebeuren. In een plantseizoen waarin eerst het natte weer en erna de vrieskou spelbreker was, plantten de De Bosgroepen in Vlaanderen uiteindelijk meer dan 150 nieuwe bossen, samen goed voor 165 hectare bos. Een absoluut record!”

Foto Geert Stubbe

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.