Home > 12 overtredingen op 29 controles tijdens verkeersacties op N9 en N49 in Knokke en Damme

12 overtredingen op 29 controles tijdens verkeersacties op N9 en N49 in Knokke en Damme

Geschreven op 30 juni 2022 om 10:34 door Mario De Wilde

De lokale politie Damme/Knokke-Heist en Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) controleerden zopas 29 bestuurders tijdens twee gezamenlijke verkeersacties langs de N9 en N49. Vijf automobilisten liepen tegen de lamp omdat ze reden zonder geldig keuringsbewijs. Ook een passagier kreeg een boete omdat hij zijn gordel niet droeg. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze geen rijbewijs of geldig verzekeringsdocument bij zich hadden. Twee andere automobilisten kregen een waarschuwing omdat de voorste nummerplaat onleesbaar was. Alle bestuurders bliezen safe.

VLABEL zette tijdens de verkeersacties ook een ANPR-wagen in. Het systeem vergeleek de nummerplaat van de voorbijrijdende wagens met een databank waarin alle openstaande verkeersbelastingen staan. In totaal kregen zestien automobilisten een proces-verbaal omdat ze hun verkeersbelasting niet hadden betaald. Een andere bestuurder liep tegen de lamp omdat hij rondreed met een commerciële nummerplaat die niet was aangegeven.

In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op
www.politie.be/5446.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.