Home > 116.000 euro voor restauratie Sint-Maartenskerk in Ieper

116.000 euro voor restauratie Sint-Maartenskerk in Ieper

Geschreven op 8 november 2023 om 07:24 door Mario De Wilde

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele voorziet 116.509,70 euro voor restauratiewerken aan het dak van de Sint-Maartenskerk in Ieper. “Het prachtige gebouw is een oude bisschopskerk in gotische stijl die na haar verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog volledig werd heropgebouwd. Dankzij deze Vlaamse steun wordt het dak straks gerenoveerd. Dat draagt bij tot het uitzicht en de uitstraling van Ieper”, reageert schepen Eva Ryde tevreden.

De mooie Sint-Maartenskerk die ook gekend is als de Sint-Maartenskathedraal dateert ut de tijd dat de stad Ieper nog een bisschop had. Het gebouw is vooral bekend omwille van de opvallende toren van 102 meter hoog en in de kathedraal hangen meer dan twintig schilderijen.

“Vlaams minister Diependaele ondertekende recent een ministerieel besluit voor de toekenning van een erfgoedpremie volgens de bijzondere procedure voor erfgoed in Ieper. Zo kan de Kerkfabriek Sint-Maarten en Sint-Niklaas straks gebruik maken van een bedrag van 116.509,70 euro voor de restauratie van het noordelijk dakvlak. Zo wordt de leibedekking van de daken vervangen en zijn enkele noodzakelijke werken gepland in opvolging van het verslag van monumentenwacht en het beheersplan”, weet Eva Ryde, de schepen bevoegd voor Kerkfabrieken in Ieper.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.