Home > 11 nieuwe Ford Rangers met lichtbanken zijn klaar voor reddersseizoen aan onze kust

11 nieuwe Ford Rangers met lichtbanken zijn klaar voor reddersseizoen aan onze kust

Geschreven op 26 mei 2023 om 06:56 door Mario De Wilde

Dankzij het verlengde partnership met Ford Unicars & Ford BeLux kan de West-Vlaamse kustreddingsdienst dit seizoen opnieuw 11 spiksplinternieuwe interventiewagens in gebruik nemen voor haar dagelijkse taken op het strand. Gisteren werden de nieuwe Ford Rangers geleverd in Westende op het hoofdkantoor van IKWV – Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen aan de 10 hoofdredders en de algemeen directeur. In primeur kriigt de reddingsdienst bovendien de allereerste Rangers van het nieuwe model 2023.

Een totaal nieuwe generatie Ford Ranger waarbij de ingenieurs en ontwerpers van Ford samenwerkten met klanten over de hele wereld om een pick-up te creëren waarop ze kunnen vertrouwen voor werk, gezin en ontspanning. Met de uitgebreide input van klanten creëerden de ontwerpers een gedurfd, doelgericht koetswerkdesign en een gestroomlijnd, hoogtechnologisch en uitnodigend interieur. Een opgewaardeerd chassis en dito ophanging staan garant voor een uitstekend rijcomfort en weggedrag, of u nu rijdt met passagiers, een volle lading of een aanhangwagen.

An Beun, algemeen directeur: “Ook dit jaar kozen we opnieuw voor de 4×4 terreinwagens van het type Ford Ranger. Vorige 2 zomers hebben de wagens zich al bewezen en we zijn ervan overtuigd dat ze ons ook dit jaar niet zullen teleurstellen. Het is bovendien een eer om als eerste in Belgie het nieuwe model van de Ranger te mogen gebruiken! We zijn dus met heel veel plezier op het aanbod van Ford & Unicars ingegaan.”

Tien Rangers worden voornamelijk ingezet als interventiewagen in elke kustgemente, een elfde wagen wordt gebruikt door het secretariaat en zorgt onder meer voor een vlotte toelevering van het reddersmateriaal. De Rangers kregen net zoals vorig jaar bovendien een aangepaste bestickering: de inspiratie hiervoor werd gehaald uit het Battenburgpatroon.

Dit is een patroon van gekleurde blokken met hoge zichtbaarheid dat voornamelijk gebruikt wordt om voertuigen van hulpverleningsdiensten aan te duiden. De reddingsdienst koos voor en rood/geel combinatie, dit in lijn met de internationale kleuren van de lifeguards. Bovendien werden op de dakdragers lichtbalken geinstalleerd voor een nog vlottere herkenbaarheid en signalisatie bij een interventie. Zowel de bestickering als de lichtbalken zetten het professioneel karakter van de redders aan zee in de verf. Zij zijn immers vaak het eerste aanspreekpunt bij problemen op het strand en in zee. Het is dan ook van cruciaal belang dat de interventievoertigen snel ter plaatse kunnen komen om tijdig hulp te verlenen.

Over Ford Ranger
De nieuwe Ford Ranger is ontworpen om harder en efficiënter te werken.
De pick-up beschikt over een reeks krachtige, nieuwe motoren die zijn ontworpen om het maximum uit elke druppel brandstof te halen.
Ze zijn gekoppeld aan een geavanceerde nieuwe transmissie die zich naadloos aanpast aan veranderende omstandigheden en terreinen.
De Ranger is uitermate geschikt voor het zware werk op onze stranden en is speciaal gebouwd om de klus te klaren.
Klanten wilden meer vermogen en een hoger koppel voor zware lasten en extreme offroadsituaties.
Daarom volgde het team de beproefde 3.0 V6-turbodiesel van Ford toe en paste hem aan voor de Ranger.
Het is een van de drie beschikbare turbodieselmotoren bij de lancering.
De nieuwe Ranger-generatie krijgt de keuze tussen de beproefde Single-Turbo en Bi-Turbo viercilinder-in-lijn diesels van 2,0 liter.
De Bi-Turbo is een meer gesofistikeerde, prestatiegerichte variant voor klanten die meer vermogen willen, maar de zuinigheid willen behouden.

“We weten dat onze klanten hun Rangers tot het uiterste drijven, dus zo testen we hen. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de Ranger steeds opnieuw alles doet wat onze klanten wensen. Ons team focuste op één doel: van deze Ranger de meest robuste en capabele maken die we ooit hebben gebouwd,” aldus Graham Pearson, Ranger Vehicle Program Director. “Ze lieten hem een van de meest uitgebreide wereldwijde testschema’s doorlopen die we ooit hebben ontwikkeld en wilden pas rusten als ze zeker waren dat hij Built Ford Tough was.
Met meer technologieën dan ooit tevoren helpt Europa’s bestverkochte pick-up ook om slimmer te werken. We weten dat onze klanten op zoek zijn naar een intelligent en functioneel interieur dat comfortabel aanvoelt. Daarom hebben we het ontworpen met een hoog niveau van goed geintegreerde technologie, slimme functionele opbergmogelijkheden en visuele elementen zodat de omgeving comfortabel en ruim aanvoelt”

Op de foto (©️Gino Ester) de kusthoofdredders en algemeen directeur An Beun.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.