Home > 1000 vrijwilligers van de stad Kortrijk getrakteerd op appeltaart en koffie

1000 vrijwilligers van de stad Kortrijk getrakteerd op appeltaart en koffie

Geschreven op 27 december 2022 om 08:43 door Mario De Wilde

Meer dan 1.000 vrijwilligers die actief zijn binnen de werking van Stad Kortrijk werden feestelijk in de bloemetjes gezet. Vaak zijn het zelf dan nog eens ‘duizendpoten’. Ze kregen appeltaart en koffie en uiteraard een heel gemeende en hartelijke ‘dankjewel’. Ze worden vaak de helpende duizendpoten van de stad genoemd.

Hechte groep
Ginette Vermeeren is vrijwilliger bij onder andere Wijkteam Zuidelijke Rand (Aalbeke), Sinksen en deed ook een tijdje vrijwilligerswerk aan het onthaal in het stadhuis. Ook bij tal van evenementen steekt ze regelmatig de handen uit de mouwen. Kris Sigin is ook zo’n manusje-van-alles die zich onder andere engageert voor Enchanté, armenvereniging A’kzie, Wijkteam Zuidelijke Rand (Bellegem) en bij evenementen zoals de musical 1302 en Sinksen. Het hoeft dus niet te verbazen dat beiden al regelmatig samengewerkt hebben.

Ginette en Kris: “Ondertussen vormt onze groep vrijwilligers al een hechte familie. We zien immers regelmatig dezelfde gezichten. Dan ga je al snel eens stoom afblazen bij elkaar. Er zijn zelfs al enkele koppeltjes ontstaan!”

Voldoening
Ginette en Kris halen zelf veel voldoening uit hun engagement. Ginette: “Als vrijwilliger leer je veel nieuwe mensen kennen. Het geeft je ook een bezigheid. In de zetel blijven zitten, is niets voor mij.” Kris: “Mensen samenbrengen, praten met elkaar, de eenzaamheid doorbreken: dat is het gemeenschappelijke doel van alle organisaties waar ik ga helpen. Ik ben bijvoorbeeld ambassadeur voor Enchanté, het netwerk van hartelijke handelaars. De bedoeling is dat handelaars hun klanten uitnodigen om iemand die het met minder moet stellen, te trakteren. Je kan er echt het verschil mee maken in een mensenleven.”

Vrijwilligers gezocht
Binnen de stad zijn vrijwilligers niet meer weg te denken. Voor elk talent en engagement is er een geschikte plek te vinden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.