Home > 1.000ste gebruiker (Jurgen Bouttelegier) van Open+ in Oostkamp in de bloemetjes gezet

1.000ste gebruiker (Jurgen Bouttelegier) van Open+ in Oostkamp in de bloemetjes gezet

Geschreven op 10 november 2023 om 07:08 door Mario De Wilde

In mei 2023 stapte Bibliotheek-infopunt van Oostkamp in op het systeem van Open+. Zo biedt de gemeente een nog ruimere dienstverlening aan. Naast de nieuwe bemande openingsuren, zijn er voor de vaste gebruikers extra openingsuren zonder personeel. Het aantal geregistreerde gebruikers heeft de kaap van de 1.000 overschreden. De 1.000ste gebruiker van Open+ werd in de bloemen gezet. Midden oktober werd de 1.000ste gebruiker van Open+- geregistreerd, Jurgen Bouttelegier. Hij is een bewoner van Spermalie Klavervier in Oostkamp en komt regelmatig naar de bib.

In Bibliotheek-infopunt zijn er 3.240 actieve leners. Dat betekent dat bijna 1 op 3 zich geregistreerd heeft als gebruiker van Open+. Het totaal aantal bibliotheekgebruikers (met inbegrip van de bibliotheken in Hertsberge, Moerbrugge, Ruddervoorde en Waardamme) bedraagt 5.905 personen. Wekelijks maken gemiddeld 180 personen gebruik van Open+.

Populaire dagen zijn de zaterdagnamiddag en de zondag met telkens gemiddeld 30 bezoekers.
Jan de Keyser, burgemeester: “Het aanpassen van onze dienstverlening aan de hedendaagse behoeften werpt zijn vruchten af. Vijf maanden na de start van het nieuwe systeem Open+ in de hoofdbib van Oostkamp zijn we als bestuur meer dan tevreden over het aantal gebruikers. Inwoners vinden de weg naar de bib zowel tijdens de bemande als de niet-bemande openingsuren. 8020 leest, zoveel is zeker!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.